Lokal mat fra Valdres
Lokale bedrifter

Lokalmat fra Valdres – kurv, rakfisk, oster, øl..

Nederst på siden finner du aktører som produserer lokalmat fra Valdres – kurv / spekepølse, rakfisk, oster, øl og mye mer. 

Når det blir snakk om lokalmat fra Valdres, er det sannsynligvis rakfisk mange først tenker på. Kanskje ikke så rart med tanke på at store andeler av Norsk rakfisk kommer fra aktører i Valdres og den årlige Rakfiskfestivalen på Fagernes har rundt 25.000 besøkende hvert år.

Likevel er det mange flere muligheter som vil glede smakssansene i hverdagen, ei helg på hytta eller når du inviterer venner og familie.

Lokale oster, kurv / spekepølse, bryggeri, spekemat m.m.

Valdres har lange tradisjoner for egen lokalprodusert mat. Fra gammelt av var det helt nødvendig å kunne behandle de ulike råvarene for å ha mat på bordet, også på vinteren. Rakfisk, speking av kjøtt, sylting av bær og ysting av melkeprodukter til oster, for å nevne noe.

I tillegg har vi alle de andre spennende tilbudene som ølbryggeri, foredling av kjøttet fra ulike hjortedyr, bakerier, lokalprodusert is, kjøtt fra storfe, gris og sau som beiter i rolige omgivelser i fjellheimen m.m. Kurv kan også nevnes, som er betegnelsen på spekepølse fra Valdres.

Hvor kjøper vi lokalmat fra Valdres?

Det er liten tvil om at mulighetene er mange, men hvor kjøper vi lokalmat fra Valdres?

Distribusjonsnettet varierer veldig fra produsent til produsent. Fra enkelte som har forhandlere i hele landet, til de som selger produktene sine selv på egen gård, festivaler og markeder.

Flere gårder som har spesialisert seg på lokalmat fra Valdres har eget gårdsutsalg tilknyttet gården, hvor det selges egne produkter så vel som fra andre matprodusenter i Valdres. Mange dagligvarebutikker i Valdres har også et bredt utvalgt av mat og drikke fra produsentene i Valdres.

Spisesteder og restauranter med lokale råvarer

Ønsker du lokalmaten ferdig tilberedt, så finnes det flere spisesteder og restauranter i Valdres som har spesielt fokus på bruk av lokale råvarer.

Les merVis mindre
Mangler din bedrift?
crosschevron-down-circlechevron-left-circle