Firmaprofil på iValdres.no, hvorfor?

iValdres.no

Firmaprofil på iValdres.no, hvorfor?

Nærmere 200 bedrifter i Valdres har sin egen firmaprofil på iValdres.no, men hvorfor?

I 2016 bruker de fleste, ja faktisk de fleste, internett til å søke opp informasjon om varer og tjenester (et sted rundt 85% ifølge Statistisk Sentralbyrå).

Hva slags informasjon folk søker etter varierer naturligvis mye, men en ting er helt sikkert: Alle bedrifter som ønsker flere nye kunder vil ha en fordel av å være synlig når noen leter etter deres varer og tjenester (eks. lever man av å selge kjøkken, så er det i hvert fall ingen ulempe å være synlig når folk søker «kjøpe kjøkken i Valdres» på Google)

Formålet med iValdres.no

Ideen bak iValdres.no kom for noen år siden da undertegnede flyttet tilbake til Valdres. Da innså jeg fort at mitt brukermønster med å «google» ikke fungerte spesielt godt lokalt her i Valdres. Overraskende få bedrifter hadde en digital profil som gjorde at jeg fant de ved å søke etter varer eller tjenester på internett/Google. I dag har flere bedrifter egne nettsider, men det er fortsatt få som er godt synlige ved søk.

Dette er bakgrunnen og utfordringen iValdres.no er bygget på. Når noen leter/søker etter en vare eller tjeneste i Valdres (på Google, Bing e.l.), så skal iValdres.no bidra til at denne personen finner en lokal aktør som kan dekke behovene.

Mangler iValdres.no din bedrift?

Legg igjen navn og nr. så tar vi kontakt.

Toppresultat ved søk mot over 150 bransjer i Valdres

Et drøyt år etter at siden ble lansert så er de ulike bransjeoversiktene på iValdres.no toppresultat ved relevante søk mot over 150 bransjer i Valdres (både Google og Bing). Her er noen veldig få eksempler på søk mot 6 ulike bransjer:
– Toppresultatet når noen søker «snekker Valdres» er: www.ivaldres.no/snekkere-valdres
– Toppresultatet når noen søker «hyttetomt Valdres» er: www.ivaldres.no/hyttetomt-valdres
– Toppresultatet når noen søker «frisør Fagernes» er: www.ivaldres.no/frisor-fagernes-omegn
– Toppresultatet når noen søker «regnskapsfører Valdres» er: www.ivaldres.no/regnskapsforer-valdres
– Toppresultatet når noen søker «Overnatting Sør-Aurdal»: www.ivaldres.no/overnatting-sor-aurdal
– Toppresultatet når noen søker «kjøpe ved i Valdres»: www.ivaldres.no/ved-valdres

Det er fint mulig å bruke iValdres.no som et oppslagsverk, hvor man søker eller blar seg gjennom bransjeregisteret på leting etter en vare/tjeneste/bedrift. Dette er et bruksmønster som er økende, men i utgangspunktet ikke formålet eller det som gir bedriftene på iValdres.no størst verdi.

OBS: Google tar hensyn til hvilke nettsider du har besøkt tidligere og kan favorisere din egen nettside ved søk. Prøv å søk med en annen datamaskin eller slett nettleserhistorikken, for nye kunder har sannsynligvis ikke besøkt din nettside like ofte som du.

Vær tilgjengelig på Google

Hytteeiere og andre bosatt utenfor Valdres

Kun fra konkrete bransje- og produktsøk kommer flere hundre personer til iValdres.no hver dag. Med konkrete søk som f.eks. «rørlegger Valdres» og «bilverksted Fagernes» så er det nærliggende å tro at en stor andel av disse også utfører en handel lokalt, men hvor mange prosent skal ikke undertegnede spekulere i. Dette forholdet vil naturlig nok også variere avhengig om den enkelte person har søkt etter hyttetomt eller elektrobutikk i Valdres.

Av det totale antallet personer som besøker iValdres.no hver mnd så er 68% bosatt utenfor Oppland fylke. Isolerer vi kun de personene som kommer fra bransje og produktsøk på internett, så er hele 78% bosatt utenfor Oppland. Sannsynligvis turister og folk med hytte i Valdres, som ikke nødvendigvis har sine faste kontakter i like stor grad som de lokale.

Et rimelig alternativ eller et godt supplement til egen nettside

For de bedriftene i Valdres som ikke har egen nettside så er en firmaprofil på iValdres.no et rimelig alternativ til å bedre sin digitale tilgjengelighet. For de som allerede har egen nettside vil disse firmaprofilene i de fleste tilfellene bedre nettsidens tilgjengelighet.

Lurer du på hvorfor din nettside ikke kommer opp ved søk, så ligger svaret sannsynligvis i oppbyggingen av siden. Snakk med den som har utviklet siden din, eller så må du gjerne også ta kontakt med meg.

Lav pris for å gi alle verdi

Jo flere bedrifter som er med på iValdres.no, jo bedre blir tjenesten. Jo bedre tjenesten blir, jo enklere blir det for folk å finne en lokal aktør. Jo enklere det er å finne en lokal aktør, jo større andel av handelen legges til Valdres.

Vår pris er derfor satt etter tanken om at alle skal kunne forsvare kostnaden. Uansett bransje og størrelse på bedriften.

Firmaprofilene på iValdres.no koster kun 195,- eks mva/mnd.
Vi operer med en 12 mnd avtale som skal dekke alle kostnader for plattformen, samt oppsett av hver enkelt firmaprofil.

Kun 195,- eks mva/mnd – gjør deg betydelig mer tilgjengelig for nye kunder, for en kostnad lavere enn mobilabonnementet ditt.

Uten bindingstid og automatisk fornyelse, lever vi bokstavelig talt av fornøyde kunder. Man trenger ikke være økonom for å skjønne at denne pris- og forretningsmodellen er avhengig av at du er fornøyd og takker ja til en ny avtale neste år. En beslutning du tar med bakgrunn i statistikker på hvor mange som har vært på siden din, hvor lenge de har vært på siden, hvor de bor i landet osv.

Mvh
Simen Valdemar Thorsrud
Tlf. 958 26 757
www.tala.no

Simen driver reklamefirmaet Tala AS (som eier iValdres.no). Jeg er godt over gjennomsnittet interessert i markedsføring og min spisskompetansen er digital synlighet med utvikling av nettsider, strategi og annonseplasseringer, sosiale medier m.m. I tillegg arbeider jeg med grafisk produksjon og tegning for et utvalg bedrifter: annonseproduksjon, reklame- og kundeaviser, skilt og annen firmaprofilering. 10 år med praksis fra medie- og reklameverden er teoretisk underbygget av relevante kurs og studier. 

Mangler iValdres.no din bedrift?

Legg igjen navn og nr. så tar vi kontakt.

2017-05-11T10:05:23+00:00