Landbruk i Valdres - minimal
Lokale bedrifter

Landbruk i Valdres

På denne siden får du oversikt over de aktørene som tilbyr produkter og tjenester til/innen jordbruk, skogbruk og landbruk i Valdres. 

I alle år har landbruket med skogsdrift, mat- og melkeproduksjon vært en viktig næring i Valdres. Til tross for at denne primærnæringen har endret seg kraftig de siste tiårene er det fortsatt mange som driver godt, stort og unikt i Valdres.

Salg og reparasjoner av maskiner og utstyr

I det moderne landbruket har maskiner og utstyr fått en sentral funksjon, i likhet med utviklingen i andre bransjer.

Det er naturlig å tenke på f.eks. traktorer med utstyr, innhegninger, bekledninger og dyrefôr i en slik liste over selskap. For enkelte kan melkeroboter, fôringsautomater og automatiske gjødselskraper også være aktuelt.

Tømmerhogst / skogsdrift i Valdres

Med eller uten dyr, så har gårdeiere i Valdres skogeiendommer av ulike størrelser – som igjen har behov for forvaltning. Tømmerhogst, planting og tynning, som helst skal utføres så økonomisk og miljøvennlig som mulig.

Når er skogen hogstmoden? Lønner det seg å vente med hogst? Begreper som driftspris, rotnetto og avsetning til skogfond? Spørsmålene kan bli mange, om man ikke er helt oppdatert. Da er det godt at man har dyktige firma som både hjelper med hogst og skogsdrift i Valdres, men ikke minst er en rådførende samarbeidspartner i denne prosessen.

Bønder som tenker helt nytt

Det er vel liten tvil om at landbruk var mer lukrativt rent økonomisk før, noe som gjør at mange bønder i Valdres har tenkt helt nytt og utviklet forretningsmodellen.

Eksempler på dette kan være å tilby unike overnattingsmuligheterlokalprodusert matsalg av hyttetomter og andre tjenester/produkter.

Les merVis mindre
Mangler din bedrift?
crosschevron-down-circlechevron-left-circle