Fønhusdagene i Mikkjel Fønhus sitt rike

Fønhusdagene – i Mikkjel Fønhus sitt rike

I Mikkjel Fønhus sitt rike er en videreutvikling av Fønhusdagene som for første gang ble arrangert i 2014. 

Næringsliv og foreninger har gått sammen om å arrangere ei hel uke med fullspekket og variert program i Sør-Aurdal.

Uken blir markedsført samlet under navnet «i Mikkjel Fønhus sitt rike», for å hedre og minnes forfatteren som bodde i kommunen. Som du ser nedenfor, så er programmet variert.

i Mikkjel Fønhus sitt rike / Fønhusdagene 2019


Fønhusdagene arrangeres for sjette gang i 2019. Det vil bli flere arrangement på mange ulike steder i hele Sør-Aurdal. Også i år blir det et samarbeid mellom Mikkjel Fønhusforeningen og flere lokale aktører.

Programmet kan endres, se mikkjelfonhus.no

Søndag 23.juni:
Vassfardagen på Skrukkefyllhaugen i Vassfaret arrangeres av Vassfar-opplevelser. Program: Foredrag, konkurranser, natursti, m.m. Utstillinger og salg av mat og lokalproduserte varer. Gratis inngang. Start kl. 11.00.

Mandag 24.juni:
Flåteferd på Begna med DNT Ung/Barnas turlag. Påmelding innen 17.juni til Merethe Lundene, tlf. 958 45648. Start kl.18.00.

Fredag 28.juni:
Ny tursti åpnes til Fønhusgamma på Øyvasshøgda i samarbeid med DNT Valdres. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen foretar den offisielle åpningen. Underholdning. Oppmøte ved Smørhølet, Bagn vestås kl. 18.00

Lørdag 29.juni:
Arrangement ved Fønhuskoia ved Strøen i Vassfaret i samarbeid med DNT Ringerike og Vassfaret Leirskole. Kåseri og høytlesing fra noen av Mikkjel Fønhus sine bøker. Kanopadling og natursti ved Vassfaret Leirskole. Matsalg. Start kl 13.00.


For et mer detaljert program, følg med på nettsidene og Facebook. Velkommen til sommerdager i Mikkjel Fønhus sitt rike!

vassfaropplevelser.no, Facebook: Vassfaropplevelser

mikkjelfonhus.no, Facebook: Mikkjel Fønhus

valdres.dnt.no, dntringerike.no, kontakt@vassfaretleirskole.no

Mikkjel Fønhus hentet sin inspirasjon i Sør-Aurdal

Mikkjel Fønhus (1894 – 1973) sin skrivestil var preget av det opprinnelige og det enkle gjennom hans dragning mot naturen og alt dens vesen. Det meste av hans forfatterskap er villmarksromaner, dyreskildringer, skildringer av dyrs atferd og formidling av trolske stemninger i naturen.

Mindre kjent er det at han med sitt liv og forfatterskap stod sentralt i naturvern og dyrevern, og han er en unik kilde til forståelse av utviklingen i norsk naturfølelse gjennom 1900-tallet.

For mer informasjon om Mikkjel Fønhus, se www.mikkjelfonhus.no

Se også: