Fønhusdagene i Mikkjel Fønhus sitt rike

Fønhusdagene – i Mikkjel Fønhus sitt rike

I Mikkjel Fønhus sitt rike er en videreutvikling av Fønhusdagene som for første gang ble arrangert i 2014. 

Næringsliv og foreninger har gått sammen om å arrangere ei hel uke med fullspekket og variert program i Sør-Aurdal.

Uken blir markedsført samlet under navnet “i Mikkjel Fønhus sitt rike”, for å hedre og minnes forfatteren som bodde i kommunen. Som du ser nedenfor, så er programmet variert.

i Mikkjel Fønhus sitt rike / Fønhusdagene 2020


Flere av de faste sommerarrangementene i Valdres avlyses på grunn av koronakrisen.

Mikkjel Fønhusforeningen beklager å måtte melde at årets Fønhusdager, som skulle gått for 7.gang den siste uka i juni, også må avlyses av samme grunn.

Innbyggere og tilreisende i Valdres er likevel velkomne til å nyte naturen, gå de ulike Fønhustiene og oppleve andre spennende ting, husk at ”Mikkjel Fønhus sitt rike” er åpent og smittefritt til enhver tid! Nissebakkin, Fønhus sitt hjemsted, er også åpent for omvisning etter avtale.

Mikkjel Fønhus hentet sin inspirasjon i Sør-Aurdal

Mikkjel Fønhus (1894 – 1973) sin skrivestil var preget av det opprinnelige og det enkle gjennom hans dragning mot naturen og alt dens vesen. Det meste av hans forfatterskap er villmarksromaner, dyreskildringer, skildringer av dyrs atferd og formidling av trolske stemninger i naturen.

Mindre kjent er det at han med sitt liv og forfatterskap stod sentralt i naturvern og dyrevern, og han er en unik kilde til forståelse av utviklingen i norsk naturfølelse gjennom 1900-tallet.

For mer informasjon om Mikkjel Fønhus, se www.mikkjelfonhus.no

Se også: