Valdres sommersymfoni – klassisk musikkfestival

Gjennom sommeren arrangerer festivalen Valdres Sommersymfoni konserter rundt om i alle de 6 Valdreskommunene.

Valdres sommersymfoni – klassisk musikkfestival i ValdresKlassisk musikk i Valdres

Valdres sommersymfoni fokuserer på klassisk musikk og avholder rundt 28 konserter i løpet av sommeren.

Noe av det unike er at du kan høre verdenskjente musikere som holder konsert alene. Noen ganger spiller de også sammen med unge og dyktige musikere.

Programmet er rikt og mangfoldig så det er mye å velge i. Det er store og små konserter, noen koster penger å høre og andre er gratis. Det er også en gallakonsert som inkluderer 3-retters middag.

Konsertene holdes rundt omkring i hele Valdres. Det holdes konserter i kirker og skoler, på hoteller og på skoler.

Se også: Årets program og kurs, nyheter og ellers mer informasjon om den klassiske musikkfestivalen

Kurs for klassiske musikktalenter

En viktig del av Valdres sommersymfoni er kursene for klassiske musikktalenter. Rundt 300 barn og ungdom kommer til festivalen for å få inspirasjon og musikkglede.

Veldig mange kjente musikere har siden oppstarten i 1994 deltatt på kurs under festivalen. Vi kan nevne Vilde Frang, Aleksander Rybak, Catharina Chen, Tine Thing Helseth, Ragnhild HemsingEldbjørg Hemsing, Guro Kleven Hagen, Eivind Holtsmark Ringstad og mange, mange flere.

Festivalkunstner

Hvert år velges det en festivalkunstner som får vise frem sine kunstverk, typisk i form av bilder.

Se også: Tar du turen til Valdres og trenger et sted å overnatte eller spise? Se iValdres.no sine oversikter over mulighetene du har.

Elevkonserter

Elevene på kursene viser frem sine kunnskaper på elevkonserter, som er en del av festivalprogrammet.

Playing for a future

Playing for a future er en ordning som ble lansert i 2009 for å gi barn og ungdom i fattigere deler av verden en mulighet til å bli kjent med musikk og få mulighet til å utvikle seg gjennom musikken. Noe av det som gjøres er å gi dem mulighet til å komme til Norge for å delta på kursene som arrangeres i løpet av festivalen. Andre tiltak er å sende musikklærere ut i verden for å gi inspirasjon til barn og ungdom.

Prosjektet finansieres ved at deler av kursavgiftene går til Playing for a future og i tillegg bidrar musikere i Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret og Stavanger Symfoniorkester med midler.

Mer informasjon om Playing for a future får du på nettsidene til Valdres Sommersymfoni.

Se også: