Vinjerock, Eidsbugarden i Valdres

Den gode stemningen og mektig fjellnatur, kombinert med et program som har noe å tilby til de fleste, gjør at Vinjerock i Valdres har blitt en av Norges mest populære musikkfestivaler.

Vinjerock i Valdres, logoVinjerock i Valdres – Norges største musikkfestival over tregrensa

1060 meter over havet i vakker natur ved Eidsbugarden i Valdres finner Vinjerock sted. Vinjerock er oppkalt etter den norske dikteren og journalisten, Aasmund Olavsson Vinje, som bygde den første hytta på Eidsbugarden i 1868. Vinje gav også Jotunheimen sitt nåværende navn.

Se også: Årets program og aktivitet, nyheter og ellers mer informasjon om musikkfestivalen

3.000 billetter – forsvinner på minuttet

Vinjerock er blitt utrolig populær. I 2016 tok det 10 sekunder før det var utsolgt. Men ønsker du å dra, så fortvil ikke. Festivalens sponsorer arrangerer jevnlig konkurranser hvor du kan vinne billetter. Et annet tips er å melde seg inn i Den Norske Turistforening. DNT medlemmer får kjøpe en del billetter tre dager før billettsalget ellers åpner.

Trenger frivillige

Å arrangere en så stor festival krever masse mennesker som bidrar til å holde hjulene i gang. Vinjerock trenger 400 frivillige. Som frivillig må du bruke noe tid på å jobbe, men til gjengjeld får du gratis billetter og gratis mat mens festivalen pågår.

Se også: Tar du turen til Valdres og trenger et sted å overnatte eller spise utenom festivalen? Se iValdres.no sine oversikter over muligheter du har.

Store navn og lokale storheter

Festivalen kan skilte med store kjente norske artister. I tillegg brukes også festivalen til å la lokale storheter få vise frem hva de har å by på.

Ta med klær til alle årstider

Festivalen foregår på høyfjellet og det er vanlig at det er bikinivær og boblejakkevær i løpet av samme dagen. Eller som festivalen selv sier: «Ta med ullundertøy».

Mye god mat

På festivalområdet kan du kjøpe mye ulik mat. Fellesnevneren er at det er god mat og aller best er at den er rimelig å kjøpe. Også vegetarianere og allergikere kan få mat tilpasset sine behov.

Se også: Lokal mat fra Valdres

Betal med Intellipay

Intellipay er en elektronisk betalingsløsning og alle salgssteder på festivalområdet aksepterer kun denne som betalingsmetode. Intellipay armbåndet, som også er billetten, kan lades opp med både kontanter og kort.

Hygiene og sikkerhet ivaretas

Det finnes mange toaletter på festivalområdet. Det er ikke så mange dusjer, men det er mulighet for en kort dusj i annekset på Fondsbu (DNT). Sanitetsteltet er alltid bemannet med sanitetspersonell fra Røde Kors, sykepleiere og lege

Mobilapp, WiFi & ladestasjoner

Vinjerock har sin egen mobilapp som brukes til å kommunisere med festivaldeltakerne. Det er også mulighet for WiFi, samt egne ladestasjoner for mobil rundt om i festivalområdet.

Andre aktiviteter

Det er mange andre aktiviteter enn musikk som står på timeplanen. Festivalen kan by på aktiviteter som ulike padlekurs, gokarkurs, kurs i førstehjelp og toppturer i fleng. Ny tilskudd er sankesafari, blomstersafari, singeltur, matlaging på primus og naturfoto.

For mer informasjon om bør du ta en titt på nettsidene til Vinjerock.

Se også: