Fisking i Valdres
I Valdres finner du opplevelser, aktiviteter og arrangement for en hver smak - hele året!
Se flere aktiviteter
Aktivitet

Fisking

Er du en av mange som skal på fisking i Valdres? Her er litt informasjon som forhåpentligvis kan hjelpe deg på vei.

Når vi her skriver litt om fisking i Valdres, så er det ikke sangen til Viggo Sandvik vi sikter til, men de fantastisk fine mulighetene du har for nettopp innlandsfiske i regionen.

Valdres er et eldorado for deg som ønsker å ta deg en fisketur. Være seg at du fisker med fluestang, sluk og spinner, eller ønsker å ligge langflat i lyngen med mark og dupp som gjør jobben.

Dype innsjøer, rolige fjellvann, rennende elver og bekker med fisk

Uansett hvor du befinner deg i Valdres så vil du ha nærmest utallige muligheter for fiske. Dype innsjøer med mulighet for dorging fra båt, rolige fjellvann hvor du er alene i dagevis og rennende elver og bekker som yrer av liv.

Ørret, abbor, sik og røye i Valdres

Hva slags fisk du kan få vil variere fra sted til sted. Mest er det av ørret, men det er også gode muligheter for å få både sik, abbor og røye.

Pilking i Valdres

Det er også gode muligheter for pilking i Valdres. For de som ikke kjenner til begrepet pilking, så er det en form for isfiske. Du lager hull i isen og fisker ofte med egen, mindre fiskestang for pilking.

Fiskeutstyr, tips og råd

Er du ikke den mest erfarne fiskeren, eller kanskje du ikke er kjent i Valdres? Kanskje kan det være smart å besøke en av sportsbutikkene i Valdres. Der er det ofte flere som vet hva slags utstyr som fungerer og hvor det er ideelt å fiske.

Flere sportsbutikker har et bredt utvalg, hvor du får kjøpt fiskestang, mark, fluer, sluker, spinnere og ellers det du skulle trenge.

Fiskekort

Regler og priser for fiskekort kan variere fra sted til sted, men dette noe du får gode svar på hos en sportsbutikk, turistkontorene, enkelte bensinstasjoner og ellers en del butikker. Noen steder er det også selvbetjente løsninger for å kjøpe kort.

“Fisking i Valdres” er et felles fiskekort som dekker rundt 70 små og store vann i regionen. Les mer om kortet på deres egen nettside.

Fiskeguide

Visit Valdres har også produsert en egen fiskeguide. Her finner du relevant informasjon og et 20-talls forslag til fiskesteder i hele regionen. Guiden finner du i trykt versjon flere steder i Valdres, blant annet på turistkontoret på Fagernes, men kan også leses som digital PDF her.

Skitt fiske i Valdres!

crosschevron-down-circlechevron-left-circle