Jakt i Valdres
Foto: Svein Ole Thorsrud
I Valdres finner du opplevelser, aktiviteter og arrangement for en hver smak - hele året!
Se flere aktiviteter
Aktivitet

Jakt

Med store naturområder er det mange muligheter og stor interesse for jakt i Valdres.

Enkelte områder er statsalmenning og i offentig eige, mens andre er styrt av grunneiere og grunneierlag. Det kan nok være litt utfordrene å få god oversikt over tilbudene som finnes og hvem som skal kontaktes, men nederst på siden har vi lagt inn lenker til relevante nettsider vi har funnet.

Storvilt- og småviltjakt

Vi erfarer at mange kvoter er reservert for lokalbefolkning, men at det finnes flere muligheter også for andre.

Med mye elg i hele Valdres, er dette den mest utøvende storviltjakta. Vi ser at bestanden av hjort har økt betydelig i mange områder - kanskje spesielt i kommunene som grenser mot vest. Fra Fagernes til Vang.

Skyting og storviltprøve kan du få gjennomført på en av de mange skytebanene i Valdres.

Av småviltjakt har du flere alternativer. Trekkes du mest mot fuglejakt, så finner du både fjellrype, ender og skogsfugl (m.fl). Vi ser at harejakt, rådyrjakt og revejakt er andre populære aktivititer.

I perioder blir det også jaktet rovdyr som gaupe, jerv, ulv og bjørn, men da av lisensjegere.

Jakt med hund

For mange er samarbeidet med sin firbente jaktkamerat en veldig stor del av jakta. Dette kan gjøre det enklere å finne dyr, men også mer spennende. Husk at man må forholde seg til båndtvang, som på grunn av beitedyr har egne bestemmelser i deler av Valdres.

I de fleste jaktformene vi kommer på, blir det brukt hund til jakt i Valdres. Fugl, rådyr, hare, elg, hjort.. Med kun en sjelden streifulv, er det også gode muligheter for løshundjakt (enkelte områder krever bevis for sauerein hund).

Relevante sider

Her er en oversikt over relevante sider som du vil finne mer informasjon. Finner du ikke gode nok svar på hvordan du kan søke jaktkort og -kvoter, er det kanskje enklest å spørre lokalbefolkningen eller en av foreningene under.

crosschevron-down-circlechevron-left-circle