Motor og motorsport i Valdres, her ved Sundvold motorbane
Sundvold motorbane
I Valdres finner du opplevelser, aktiviteter og arrangement for en hver smak - hele året!
Se flere aktiviteter
Aktivitet

Motor og motorsport

Interessen for motor og ulike former for motorsport er stor i Valdres, hvor en del miljøer er organisert og står for viktige arrangement og aktiviteter.

Uavhengig av alder, så er det mange i Valdres som setter timene i garasjen høyt. Noen skruer på en bilcrossbil eller snøscooter for å hevde seg i neste løp, mens andre har en gammel veteranbil som skal bli best mulig.

Et viktig alternativ for unge

Sport og idrett er populært for mange unge, men ikke alle. Det er nok mange som ser på motorinteressen som et godt alternativ, derfor er det gledelig å se at det organiserte miljøet er så sterkt som det er.

På den andre siden av skalaen finner du godt pensjonerte valdriser, som kanskje har fått tak i bilen de hadde i ungdommen og bruker timene på å få denne finest mulig. Om målet er utstilling og premiering, eller kun egeninteresse, er det nok ingen fasit på.

Arrangement og aktiviteter

De ulike miljøene arrangerer kåringer, konkurranser og andre arrangement, som oftest åpent for publikum. Bilcross på Sundvold motorbane, cross-/snøscooterkonkurranser på Valdres Crossenter, isbanekjøring og bilutstillinger er noen få eksempler.

Bilcross, snøscooter, kåringer, Garasjin..

Vi i iValdres har begrenset kjennskap til dette miljøet og denne interessen. I stedet for at vi skal skrive i det lange og brede, har vi funnet flere relevante sider du heller kan sjekke nærmere.

crosschevron-down-circlechevron-left-circle