Fisking i Valdres

Fisking i Valdres, fiskeutstyr, fiskekort

Er du en av mange som skal på fisking i Valdres? Her er litt informasjon som forhåpentligvis kan hjelpe deg på vei.

Fisking i Valdres, ikonNår vi her skriver litt om fisking i Valdres, så er det ikke sangen til Viggo Sandvik vi sikter til, men de fantastisk fine mulighetene du har for nettopp innlandsfiske i regionen.

Valdres er et eldorado for deg som ønsker å ta deg en fisketur. Være seg at du fisker med fluestang, sluk og spinner, eller ønsker å ligge langflat i lyngen med mark og dupp som gjør jobben.

Se også: Jotun Fishing – skreddersydde fiskeopplevelser i Jotunheimen for hele familien

Dype innsjøer, rolige fjellvann, rennende elver og bekker med fisk

Uansett hvor du befinner deg i Valdres så vil du ha nærmest utallige muligheter for fiske. Dype innsjøer med mulighet for dorging fra båt, rolige fjellvann hvor du er alene i dagevis og rennende elver og bekker som yrer av liv.

Se også: Fisking i Valdres, men mangler et sted å sove? Sjekk mulighetene du har for overnatting i Valdres.

Ørret, abbor, sik og røye i Valdres

Hva slags fisk du kan få vil variere fra sted til sted. Mest er det av ørret, men det er også gode muligheter for å få både sik, abbor og røye.

Fisking i Valdres, på Bagn Vestås

Foto: Fisking ved fjellvann på Bagn Vestås

Pilking i Valdres

Det er også gode muligheter for pilking i Valdres. For de som ikke kjenner til begrepet pilking, så er det en form for isfiske. Du lager hull i isen og fisker ofte med egen, mindre fiskestang for pilking.

Fiskeutstyr, tips og råd

Er du ikke den mest erfarne fiskeren, eller kanskje du ikke er kjent i Valdres? Kanskje kan det være smart å besøke en av sportsbutikkene i Valdres. Der er det ofte flere som vet hva slags utstyr som fungerer og hvor det er ideelt å fiske.

Flere sportsbutikker har et bredt utvalg, hvor du får kjøpt fiskestang, mark, fluer, sluker, spinnere og ellers det du skulle trenge.

Se også: Fikk du ikke fisk? Her finner du gode spisesteder i Valdres

Resultat av fisking i Valdres

Foto: Richard Hansson

Fiskekort

Regler og priser for fiskekort kan variere fra sted til sted, men dette noe du får gode svar på hos en sportsbutikk, turistkontorene, enkelte bensinstasjoner og ellers en del butikker. Noen steder er det også selvbetjente løsninger for å kjøpe kort.

“Fisking i Valdres” er et felles fiskekort som dekker rundt 70 små og store vann i regionen. Les mer om kortet på deres egen nettside.

Skitt fiske i Valdres!


Se også: 

Se også:
Andre aktiviteter og opplevelser i Valdres

Produkter og tjenester knyttet til fisking i Valdres:

Sport 1 Valdres Sport

Sport 1 Valdres Sport på AMFI Valdres er en fullsortimentsbutikk med fokus på friluftsliv, jakt og fiske. De fører også et stort utvalg produkter innen sport og ballspill, trening, sykkel, vintersport, klær og sko.

Jotun Fishing

Jotun Fishing tilbyr skreddersydde fiskeopplevelser i Jotunheimen for hele familien. Vi er lommekjent i de flotte fiskevannene i Vang i Valdres. Det som er spesielt bra her, er at fisken biter lett, du får helt urørt natur og snittstørrelse.

Finn andre aktiviteter i Valdres