Placeholder feat img bedrift
Turtype
Sykkeltur
Kart
”Sør-Valdres” 2555 Utgitt 2007
Start
Valdrestunet, men det er rundtur, så startsted er valgfritt.
Mål
der du startet
Varighet
1,5 – 4 t. Det er ikke så langt, men Island ligger vel 700 moh, mens Bagn ligger på 220.
Utstyr
Grusveisykkel
Flere turforslag
Turforslag

Bagn – Grånlie – Bagn

Start ved Valdrestunet. Kryss Begna, fortrinnsvis på en bro, og sykle forbi kirken. Ta til høyre, Stabelvegen, rett før hovedveien stiger til værs. Denne grusveien skal du følge ca 4 km til Bagn bygdesamling. Ved Bagn bygdesamling skal du ta til venstre og følge E16 ca 1 km til Lundebygdkrysset. Ta til høyre og opp Lundebygda. Etter ca 2 km med bratt motbakke skal du ta rett fram i en sving (38,1 33,5) der hovedveien går til venstre. Du er nå på vei inn i Brendabygda. Følg Brendabygdvegen forbi husene til du kommer til en kraftig høyresving i bratt bakke, med en vei som tar av til venstre (38,3 32,4). Du skal til venstre og denne veien skal du følge langs siden av Islandsjuvet til du kommer inn på Kambabygdveien (39,0 30,9). Jeg setter vanligvis pris på at du titter på kartet mens du leser rutebeskrivelsene mine, men akkurat nå vil kartet lyve. Kartet har ikke fått med seg at det er gjennomgående traktorvei her. Det er også et poeng å sykle forsiktig der veien krysser Islandselva da gardbrukerne har satt opp et gjerde for sau. Dette gjerdet er ikke merket for sykelister da vi er svært få som kjenner til denne fine sykkelrunden. Dersom du prøver sykkelrunden motsatt vei kan dette gjerdet komme temmelig brått på. LA GJERDET STÅ, DA DET ER VI SOM GJESTER BEITELAND. På Kambabygdveien, eller Mattismyrvegen som den egentlig heter skal du mot høyre. Hold denne veien til du kommer inn på den asfalterte Bagn-Gol veien (39,9 29,9) og ta så til høyre. Følg denne asfalterte veien til den andre lille nedoverbakken. I denne lille nedoverbakken skal du svinge til høyre og følge denne veien ned til Bagn. Du kommer inn på hovedveien ved Brattrudsvingen og må sykle asfalt derfra.

Tips for turen: Liker du asfalt bedre enn grus, så kan du selvfølgelig ta til høyre med en gang du kommer fra mattismyrveien.

Når du står i Grånlie og ser ned i det dype Islandsjuvet og tenker at dette burde jeg gå igjennom, så la det bli med tanken. Islandsjuvet er en slitsom opplevelse og kvalifiserer til turguiden for turer som ikke virker.

crosschevron-down-circlechevron-left-circle