Placeholder feat img bedrift
Kart
Strømsoddbygda Best nr: 729 Utgitt 2000
Start
I Vidalen (44,4n 98,7e) Det finnes flere alternativ som er kortere eller lengre
Mål
Der man startet
Varighet
2 dager
Utstyr
Gode vanntette sko. Redningsvest og fiskeutstyr anbefales
Flere turforslag
Turforslag

Buvasskoia, Hedalen

– En DNT-overnatting egnet for barn

Buvasskoia er en liten DNT-hytte med 8 senger fordelt på 2 rom. Det finnes også en del madrasser der. Turen er meget barnevennlig, og anbefales for de som ønsker å gi barna en myk start på vandrerkarrieren. 20 meter bak hytta ligger et av de mange Buvatna. Et absolutt pluss for barna er kanoen og båten som tilhører hytta. Har man med fiskeutstyr og redningsvest gir dette mange muligheter.

Turen jeg har beskrevet er ca 2,5 km og går til dels i vått terreng. Kjører man litt lenger innover Vidalen (43,0n 48,6e) så finner man en sti som jeg antar er kortere og bedre. Det er også mulig å kjøre nesten helt fram (42,8n 96,6e).

Fra Nes i Ådalen: Ta av mot Hedalen. Følg hovedveien til andre innkjøring til Vidalen, mulig den første veien gjør samme nytte. Begge innkjøringene er til venstre og skiltet. Den andre innkjøringen ligger rett etter Dharma Mountain. Følg denne veien ca 20 km. Dette er en bomvei med 30 kr i avgift (2010). Det står små skilt der stiene tar av.

Fra Begnadalen kirke: Ta av mot Hedalen. I Hedalen går ferden til venstre, mot Nes i Ådal. Du får etter hvert et skilt som viser mot Feskidal, en dal inn til venstre, så et skilt med Vidalen til høyre. Ta inn mot høyre og følg beskrivelsen i avsnittet over.

Stien vi fulgte var lite brukt. Den gikk i relativt tett skog og til dels i myr. Heldigvis er merkeansvarlig en av de ivrige, så det var lett å finne fram.

Tips for turen: La dette bli barnas møte med DNT. Legg turen til august/september og ta med bærspann. Området rundt Buvasskoia har mye blåbær, og veien innover Vidalen hadde noen fantastiske tyttebærtuer. I tillegg er det en del sopp i området, for de som har greie på slikt.

Som nevnt ligger det båt ved hytta. Redningsvester og fiskeutstyr gir gode muligheter.

Buvasskoia ble i sin tid laget for å muliggjøre en fottur fra Oslo til fjellheimen.

Man kan lese mer om Buvasskoia på DNT sine nettsider.

crosschevron-down-circlechevron-left-circle