iValdres, logo
Favicon, iValdres
Turtype
Fottur
Kart
"Sør-Valdres" 2555 Utgitt 2007
Start
Bommen ved Sangevatni. e17,7 n40,4
Mål
Hollastølfjellet 1174 moh e 15,4 n 38,4
Varighet
1 – 2 timer

Hollastølfjellet, Reinli

Skrevet av Jørn Damslora

Til tross for at Hollastølfjellet med sine 1174 moh er høyest i denne delen av kommunen og lett å bestige går det ingen tydelig sti til toppen. Mangelen på sti bør ikke hindre deg i å ta denne fine turen.

Det er en stor og fin parkeringsplass ved store Sangivatnet. Følg veien som er skiltet mot Bjødalen i en drøy kilometer. Følg med på høyre side av veien. Noen meter ute i skogen, mellom noen trær, står det et skilt til Sangeknatten. Følg denne stien til Sangeknatten 1104. Fra Sangeknatten til toppen går det ingen sti, men det er bare å gå mot det høyeste punktet. Det anbefales å holde til høyre for de to små vannene du må passere. Dette er den tørreste traseen og den traseen der man slipper einer og vierkratt.

Tips for turen:
Startpunktet for denne turen kan man lett nå på sykkel fra nordre Fjellstølen, søndre Fjellstølen og Ellingseter.

Undertegnede har aldri vært på Hollastølfjellet vinterstid, men kommer til å ta en tur i vinter. Med fast og fin snø må skiaket ned være fantastisk.

For de som liker kiting er områdene rundt Sangevatni en del brukt til slik aktivitet.

Les flere beskrivelser fra Jørn Damslora
camerastoremagnifiermenuhighlight linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram