Olavskjelda – Kjeldeknatten, Bagn
Turtype
Fottur på variert underlag
Kart
”Sør-Valdres” 2555 Utgitt 2007
Start
Ved Olavskjelda
Mål
Ved Olavskjelda
Varighet
7,5 km. 1-2 timer
Utstyr
Godt fottøy da man går i alt fra myr til asfalt
Flere turforslag
Turforslag

Olavskjelda -Kjeldeknatten, Bagn

Fra Bagn sentrum kjører man mot Tonsåsen. Etter ca 5 km tar man til høyre og følger skiltingen mot Leirskogen. Etter ca 500 m står det er lite skilt til Olavskilden på venstre side. Parker ved skiltet.

Den første kilometeren går på traktorvei. Det står noen skilt med Kjeldeknatten på, ellers er veien merket med blå maling. Den siste km går traseen gjennom skog og myr. Den er godt merket med bånd og det er bra, for stien er helt fraværende enkelte steder. Stien kommer opp på baksiden av tårnet.

Går man forbi tårnet kommer man inn på veien til Kjeldeknatten. Etter en 5,5 km spasertur der man holder til venstre i begge kryss kommer man tilbake til bilen. Av disse 5 km er de 3 første på grusvei, mens de 2 siste km går på asfalt.

Det laveste punktet på turen er krysset der man tar av mot Leirskogen. Det ligger 580 moh., mens Kjeldeknatten er 880 moh.

Tips for turen:
Ta deg tid til å beundre høyden av dette tårnet. En slik beundring bør foretas på noen hundre meters avstand.

Om man er virkelig sprek kan turen starte helt nede i Bagn. Om man er i form til dette kan man ved litt kreativitet og kartbruk velge 4-5 forskjellige stier til målet.

crosschevron-down-circlechevron-left-circle