Foto: Jørn Damslora
Turtype
Fottur
Kart
«Sør-Valdres» 2555 Utgitt 2001
Start
Stormyra (36,0e-11,6n)
Mål
Minneplata etter Rugg (35,7e-13,5n)
Varighet
1,5 – 4 timer
Utstyr
Gode sko og kart.
Flere turforslag
Turforslag

Ruggtur, Hedalen

Turen er beskrevet tidligere, men nå er det laget en tydelig sti opp til minnesplaten. Ta av mot E16 mot Hedalen ved Begnadalen kirke (evt. Nes i Ådal). I møtet med veien i Hedalen velger du mot Nes i Ådal. Følg veien helt til det er skiltet mot Vassfaret.

Følg skiltingen mot Vassfaret. Kjør gjennom bommen, opp alle bakkene og innover Vassfaret til du ser noen grønne skilt på høyre side av veien. Dette er starten av Ruggstien. Det er gode parkeringsmuligheter på begge sider av veien. Stien starter på grusvei og går over til smalere og smalere vei til du ender på en sti. I takt med at veiene blir smalere og smalere blir traseen brattere og brattere. Turen er 3,3 km og høydeforskjellen er 450 meter. Stien er lett å følge til du er på snaufjellet. Der er stien fortsatt utydelig noen steder, men det er lett og finne stien om man går rolig og følger med på merkingen hele veien.

Tips for turen: 

Ta deg tid til å rusle forbi minnesplaten etter Rugg, Det er et fantastisk fjellområde.

Kjør litt lenger innover Vassfaret og besøk bjørnehiet ved Bjørke. Det er like ved veien. Det er en glimrende mulighet til å ta selfie i et bjørnehi.

crosschevron-down-circlechevron-left-circle