Strøen, Hedalen
Foto: Jørn Damslora
Turtype
Sykkeltur
Kart
Bestnr. 2555 Sør-Valdres 2007
Start
Reset 26,6n-23,2ø
Mål
Rundtur
Varighet
Turen er 18 km med 250 meter høydeforskjell.
Flere turforslag
Turforslag

Strøen, Hedalen

Denne turen inneholder et fantastisk fint stiparti langs Strøen. Et ”must” for alle terrengsykkelentusiaster i området. Det er også 3 km på asfalt.

Fra Hedalen kjører man mot Nesbyen. Når man kommer oppe en bratt bakke står det skilt til Vassfaret- Strøen. Der kan man parkere.

For dere som holder til på Bagnssiden kan man kjøre Sameigevegen (Lundebygda-Hølevann-Nesbyen) mot Nesbyen (bomvei, med kontantbetaling som enenste mulighet). I møtet med Nes – Nesbyveien velger man venstre og kjører mot Hedalen. Etter en stund kommer man på asfalt. Etter 3 km på asfalt er du ved Vassfaret-Strøenskiltet. Parker der.

Følg veien mot Vassfaret og Strøen. Etter nesten 5 km og 175 høydemeter nedover skal du nå til høyre. Det ligger et lite grustak på høyre side i krysset. Etter 1 km på denne veien kommer det en låst bom. Nå kommer snaut 4 km med fantastisk terrengsykling. En gammel ferdselsvei langs Strøen er i ferd med å vokse igjen.

De neste 2 km går på små grusveier opp mot Nes-Nesbyveien. Like før hovedveien er det en bom (20,6n-23,4ø). Denne står i bunnen av en bakke. Sykler man motsatt vei av beskrivelsen er det viktig å være oppmerksom på denne bommen, da den kommer brått. Den står faktisk i bunnen av en bakke uansett hvilken vei man kommer 

I møtet med Nes-Nesbyveien tar du til høyre og sykler de siste 7 km, derav de 3 siste på asfalt, til bilen.

Tips for turen: Er været godt så kan du besøke Playa del Strøen. Det er en flott badestrand.

En liten avstikker til Fønhuskoia kan absolutt være en ide. Er du DNT-medlem, så kan du jo overnatte der om du startet turen langt unna.

crosschevron-down-circlechevron-left-circle