Er Valdresflye åpen? Da kan du oppleve denne utsikten
Foto: Valdresflye

Er Valdresflye åpen?

Da bør du ta turen.

Valdresflye, eller Valdresflya som mange bruker, er et fjellområde nord for Beitostølen i Valdres. For mange mest kjent som fjellovergangen mellom Valdres og Gudbrandsdalen, Fylkesveg 51 fra Beitostølen til Vågåmo.

Bilturen over fjellet kan være en opplevelse i seg selv. Veiens høyeste punkt er nærmere 1400 m.o.h. og utsikten fra bilvindu kan nærmest ta pusten fra en.

Området kan være værhardt og skulle du ta turen over Valdresflye på våren, etter at veien er åpnet for sesongen, vil utsikten i større grad byttes ut med majestetiske brøytekanter av snø som nærmest gir en følelse av å kjøre i en tunnel.

Sjekk om Valdresflye er åpen?

De tøffe værforholdene gjør at fjellovergangen er vinterstengt og det kan være smart å sjekke når Valdresflye åpner, før man tar turen. Tidlig og sent i sesong er veien også ofte stengt på kveld og natt, eller ved dårlige værforhold.

I følge fylkeskommunen skal Valdresflye være farbar fra 1. april 15. desember. Veien skal åpnes enda tidligere hvis påsken kommer tidligere.

Før du drar så kan det uansett være smart å sjekke Statens Vegvesen sin oversikt over vegmeldinger for fjelloverganger i Sør-Norge.

Synshorn i Jotunheimen

Flere parkerings- og rasteplasser langs Valdresflye

Det er også lagt opp til flere fine parkerings- og rasteplasser langs Valdresflye. Her kan du stoppe opp for å nyte den flotte naturen, eller ta bein og ski fatt for en nydelig tur. Området kan by på tøffe værforhold, så ta dine forholdsregler.

Ta turen over Valdresflye her og nå

I videoen tar Roy Myrland i nettavisa Langsveien.no deg med over Valdresflye. Tur-retur fra Beitostølen til Bessheim. Filmen er filmet våren 2016.

Se også flere filmer fra Valdresflye på Youtube. Bilkamera i andre årstider, naturfilmer, snøbrøyting, kiting m.m.

crosschevron-down-circlechevron-left-circle