Valdresflya

Valdresflya

Er Valdresflya åpen, så ta en tur innom Bygdin Fjellhotell

Er Valdresflya åpen? Da bør du ta turen

Valdresflye, eller Valdresflya, er et fjellområde nord for Beitostølen i Valdres. For mange mest kjent som fjellovergangen mellom Valdres og Ottadalen, Fv. 51.

Bilturen over Valdresflya, Fylkesveg 51 mellom Beitostølen og Vågåmo, er en opplevelse i seg selv. Veiens høyeste punkt er nærmere 1400 m.o.h. og utsikten fra bilruten kan nærmest ta pusten fra en.

Skulle du ta turen over Valdresflya på våren, etter at veien er åpnet, vil utsikten i større grad byttes ut med majestetiske brøytekanter av snø som nærmest gir en følelse av å kjøre i en tunnel.

Er Valdresflya åpen?

De tøffe værforholdene gjør at fjellovergangen er vinterstengt og det kan være smart å sjekke når Valdresflya åpner, før man tar turen. Tidlig og sent i sesong er veien også ofte stengt på kveld og natt, eller ved dårlige værforhold.

I følge fylkeskommunen skal Valdresflya være farbar fra 1. april 15.desember. Veien skal åpnes enda før om påsken kommer tidligere.

Før du drar så kan det uansett være smart å sjekke Statens Vegvesen sin oversikt over vegmeldinger for fjelloverganger i Sør-Norge. Se under: «Fv 51 Valdresflye (Gardli bom – Maurvangen bom)»

– Her kan du sjekke om vegen over Valdresflya er åpen

– Se også webkamera på Valdresflye her

Flere parkerings- og rasteplass langs Valdresflya

Det er også lagt opp til flere fine parkerings- og rasteplasser langs Valdresflya. Her kan du stoppe opp for å nyte den flotte naturen, eller ta bein og ski fatt for en nydelig tur. Området kan by på tøffe værforhold, så ta dine forholdsregler.

Se også: Skal du oppleve Valdresflya? Her finner du overnatting og et sted å spise.

Ta turen over Valdresflya nå

I videoen nedenfor tar Roy Myrland i nettavisa, Langsveien.no, deg med over Valdresflya. Tur-retur fra Beitostølen til Bessheim. Filmen er filmet våren 2016.

Valdresflya, viktig for reiselivet i Valdres

Det er liten tvil om at Valdresflya er viktig for både næringsliv og reiseliv i Valdres. Både for å tilgjengeliggjøre regionen med kortere reiseavstander, men også for å åpne opp for alle opplevelser på Valdresflya og i Jotunheimen. Bitihorn, Besseggen, Gjende og Bygdin er steder som kan nevnes i denne forbindelse.

Savner du din bedrift i oversikten?
Legg igjen navn og kontaktinfo nedenfor, så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.
Evt. ring tlf. 958 26 757

Spisesteder og overnatting på/ved Valdreflye:

Her får du oversikt over spisesteder, overnattingssteder og andre tilbud på/ved Valdresflye. Minner om at iValdres.no dekker regionen Valdres og at tilbudene gjelder for aktører på den sørlige delen av fjellovergangen.

Finn varer og tjenester i Valdres