Synshorn Via Ferrata
Foto: Grønolen Fjellgard
I Valdres finner du opplevelser, aktiviteter og arrangement for en hver smak - hele året!
Se flere aktiviteter
Aktivitet

Synshorn Via Ferrata

Synshorn Via Ferrata er «jernstien» opp østveggen av Synshorn, ved Bygdin. En klatreopplevelse av de sjeldne, også for deg uten klatreferdigheter fra før!

I juli 2015 åpnet klatreruten i Valdres, finansiert av Sporten Beitostølen, Grønolen Fjellgård, Beitostølen Camping og Bygdinstøga. Siden har aktiviteten vært en ubetinget suksess med svært stor etterspørsel.

Det arrangeres turer fra juni til september, avhengig av værforhold.

Notis: Ved avspilling av videoen over vil Youtube sine cookies aktiveres

Via Ferrata er et begrep på en aktivitet som tilrettelegger for at «vanlige» turgåere kan forsøke seg på klatring i fjell. Fjellet utstyres med stigtrinn, stålwire, bøyler osv. som gjør det enklere å komme seg opp bratte fjellsider – uten at man selv trenger altfor store ferdigheter innen klatring.

Via Ferrata har historie helt tilbake til første verdenskrig hvor det blei bygget ruter i Dolomittene i Italia slik at militæret enklere skulle komme frem i fjellene(ref. Wikipedia). Siden den gang er det bygget Via Ferrata-ruter mange steder i verden – nå også i Valdres!

Tilrettelagt klatreopplevelse - for de som tør

Like nord for Beitostølen, mellom Bygdin og Vinstervatnet, finner du toppen Synshorn som en start på Jotunheimen.

Med godt tilrettelagt opplegg, klatrerute, erfarne guider og utstyr – kan du sammen med familie og venner, klatre bratte fjellvegger og -hyller opp til nesten 1500 moh. Dette uten at du trenger klatrekunnskap fra før! Over 3-4 timer klatrer du 400 høydemeter.

Synshorn Via Ferrata har aldersgrense på 14-år.

Booking av Synshorn Via Ferrata

For oversikt over planlagte turer, mer informasjon og booking, se www.synshorn.no

crosschevron-down-circlechevron-left-circle