iValdres, logo
Favicon, iValdres
Avfalls- og søppelhåndtering i Valdres og omegn, ikon

Avfalls- og søppelhåndtering i Valdres og omegn

Nederst på denne siden finner du en oversikt som hjelper deg å finne bedrifter i Valdres som tilbyr tjenester innen avfallshåndtering, gjenvinning, flishogging og renovasjon.

Avfallshåndtering vil si at man på en eller annen måte sorterer og leverer avfall produsert av folks hjem – også kalt husholdningsavfall – eller avfall skapt av bedrifters drift og bruk – også kjent som næringsavfall.

I Valdres er det i overkant av 8000 husstander og rundt 15.000 hytter. I tillegg har vi flere tusen registrerte bedrifter (fra store firmaer til små enkeltpersonsforetak) fordelt på de seks kommunene i regionen. Det er derfor veldig viktig at alle og enhver tar en del av ansvaret ved forsvarlig behandling av søppel, og at avfallshåndteringen foregår på en ryddig, samvittighetsfull måte.

Avfallshierarkiet / Avfallspyramiden

Vi kan ta utgangspunkt i avfallshierarkiet når vi skal forstå avfallshåndtering. Dette er tatt fra norsk avfallspolitikk, og er en del av EUs rammedirektiv for avfall. Tanken er å forsøke å behandle avfall nærmest mulig de øverste delene av hierarkiet, som består av disse punktene:

 • Avfallsreduksjon
  Lage midre avfall generelt sett
 • Gjenbruk
  Bruke ting flere enn en gang
 • Materialgjenvinning
  Lage nytt av brukt
 • Energigjenvinning
  Forbrenne
 • Deponering
  Kaste avfall på søppeldynga

Miljøstasjoner i Valdres

Enten det er snakk om matavfall / restavfall, glass- og metallemballasje, papp, papir og drikkekartong-sortering, gjenvinning av plastemballasje, flishogging og restavfall, eller å sende avfall til forbrenning – i Valdres har vi bedrifter, miljø- og gjenvinningsstasjoner som påtar seg de forskjellige oppgavene.

Til sammen dekker de alle punktene i avfallspyramiden, og sørger for forsvarlig avfallhåndtering i lokalsamfunnet.

Gjenvinningsstasjoner og renovasjon Valdres

Sjekk lista under over lokale aktører som tar seg av avfall i Valdres, og ta kontakt med den som passer til ditt spesifikke formål.


Les merVis mindre
Se også:
camerastoremagnifiermenuhighlight linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram