Kiropraktor i Valdres
Lokale bedrifter

Kiropraktor i Valdres

Nederst på denne siden finner du en oversikt som hjelper deg å velge kiropraktor i Valdres.

Kiropraktorer er autorisert helsepersonell som fokuserer på å diagnostisere, forhindre og behandle nevromuskulære lidelser. Dette er med andre ord lidelser som påvirker nervene som kontrollerer musklene vi har bevisst kontroll over, eksempelvis plager med muskler i armer og bein.

Metoden i kiropraktikk går ofte ut på å behandle en gitt plage ved å manuelt justere eller manipulere ryggraden. Dette lar seg gjøre fordi en kiropraktor studerer den intime relasjonen mellom nervesystemet og ryggraden, og har derfor dyptgående kunnskap om hvordan manipulering av den ene delen påvirker den andre.

Hvordan kan en kiropraktor hjelpe meg?

Her er en ikke fullstendig liste av eksempler på kroppslige plager en kiropraktor kan hjelpe deg med:

  • ryggsmerter
  • nakkesmerter
  • hodepine
  • svimmelhet
  • astma
  • bekkensmerter

Kiropraktikk – Godkjent utdanning og autorisert helseprofesjon

Kiropraktikk er en alternativ behandlingsform, og en beskyttet tittel og offentlig godkjent helseprofesjon i Norge. Likevel finnes ingen kiropraktorutdannelse i verken Fagernes, Valdres eller andre steder i landet. Derimot er det mulig å ta et femårig mastergradsstudium pluss et ett års obligatorisk turnustjeneste hos en godkjent kiropraktor i Danmark, Australia og USA, for å nevne noen (dette ifølge Wikipedia).

Fra seksjonen om utdanning på Kiropraktikk.no lærer vi at opptakskravene i de forskjellige landene varierer, men studentene må minst ha generell studiekompetanse, og ofte kreves i tillegg et spesielt fokusemne eller en tilleggsutdannelse fra tidligere utdanning på universitet eller høyskole.

Les merVis mindre
Mangler din bedrift?
crosschevron-down-circlechevron-left-circle