iValdres, logo
Favicon, iValdres
Logoped i Valdres, ikon

Logoped i Valdres

Nederst på denne siden får du en oversikt som skal hjelpe deg å finne en logoped i Valdres.

En logoped hjelper mennesker som av ulike årsaker har utfordringer med kommunikasjon, spising og svelging.

I følge Wikipedia kan logopedi være aktuelt for personer med stemmevansker, taleflytvansker (stamming eller løpsk tale), språkvansker (inkludert lese- og skrivevansker), uttalevansker, og spise- og svelgevansker.

Hvorfor oppstår behovet for logopedi?

Det er naturligvis flere ulike årsaker til at mennesker får/har utfordring med kommunikasjon. For noen er dette et medfødt problem, mens andre kan ha fått problemet ved sykdom, skader eller ulykker.

Logoped, en mastergradutdannelse

Logopedutdanningen i Norge er et mastergradstudie. Med andre ord må en logoped ha fullført en relevant bachelorutdannelse innen eksempelvis pedagogikk- eller helsefagstudier, før man kan påbegynne logopedutdannelsen.

En del logopeder spesialiserer seg innen enkelte områder. Det kan være at noen har spesialisert seg på å hjelpe barn med medfødte vansker, mens andre har spesialisert seg på å hjelpe de som har fått problemene etter hvert.


Les merVis mindre
Se også:
camerastoremagnifiermenuchevron-righthighlight linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram