Takstmann i Valdres, minimal illustrasjon
Lokale bedrifter

Eiendomstaksering og takstmann Valdres

Her har du en oversikt som skal hjelpe deg å finne en takstmann Valdres. 

En takstmann Valdres hyres inn for å gjøre en verdivurdering og tilstandskontroll av et objekt. Bruk oversikten vi har satt opp nederst på siden for å velge den av aktørene som passer deg.

I denne oversikten fokuserer vi på eiendomstaksering, men flere kan også hjelpe deg med andre relevante tjenester.

Takstmann og eiendomstaksering

Ved salg av eiendom krever som oftest kjøper at det er gjort en taksering av eiendommen. På denne måten involveres en tredjepart for å vurdere eiendommens verdi, tilstand o.l. Det er ikke kun ved kjøp og salg en takstmann benyttes. Det kan også være ved arv, eierskifte internt i familien, refinansiering av lån, innføring av eiendomsskatt og lignende.

Boligsalgsrapport

Ved utføring av en boligsalgsrapport benytter takstmann en sjekkliste for å sikre at man har vurdert alle byggetekniske forhold.

Selgerens opplysningsplikt

Det fortelles på nettsidene til Norges Takseringsforbund at boligsalgsrapporten ikke erstatter selgerens opplysningsplikt eller kjøperens plikt til å selv undersøke eiendommen, men at den skal bidra til å øke tryggheten for begge parter ved eierskifte.

Behovet for takstmenn i Valdres

Med nærmere 18.000 fritidseiendommer og ca. tilsvarende antall innbyggere er det ofte behov for takstmann Valdres. Eiendomsmeglerne i Valdres er naturligvis de som benytter seg mest av takstmenn, men da på vegne av sine kunder.

Les merVis mindre
Mangler din bedrift?
crosschevron-down-circlechevron-left-circle