Valdresbunad – bunad fra Valdres

På denne siden ønsker vi å bistå deg med å finne de som kan hjelpe deg med Valdresbunad, bunaden fra Valdres.

Valdresbunaden er populær for de fleste som bor eller har tilknytning til Valdres. For enkelte er den nærmest obligatorisk og det er ikke rent få som har fått Valdresbunad som konfirmasjonsgave. Spesielt blant jenter/kvinner. Til tross for at bunaden fort kan bli en kostbar investering og bruksområdet begrenser seg til enkelt begivenheter i løpet av året, så er det en drakt man ofte kan ha livet ut.

Unike mønster og farger

Valdresbunad, herre bunad fra Valdres

Foto: Herrebunad fra Valdres

Som de fleste andre bunader så har Valdresbunaden sitt unike mønster, farge og sammensetning, som gjør at man fort blir gjenkjent også utenfor regionen. Uten at iValdres.no skal pårope seg dette som sitt fagfelt, så består Valdresbunaden av et svart eller mørkeblått ullstoff som preges av fargerike broderimønster. Lue og veske i samme farger og mønster, mens skjorten er i hvit lin eller bomull. Strømper og sko i svart (se oversikt over skobutikker i Valdres). Herrebunaden er vist på bildet, for bilder av Valdresbunad til kvinner se Google-søk

Bunadssølv i Valdres

Bunadssølv er en viktig del av Valdresbunaden, med blant annet belte, søljer, mansjettknapper, kniver, ringer og lommeur i sølv. En gullsmed i Valdres har naturlig nok et god utvalg av sølv som passer til Valdresbunaden.

Andre festdrakter i Valdres

For utenom den offisielle Valdresbunaden finnes det andre festdrakter i Valdres, som gjerne har en enda mer konkret geografisk tilknytning. Her tenker vi etter «ingen nevnt-ingen glemt»-prinsippet, men ta gjerne kontakt med noen av aktørene nedenfor for mer informasjon.

Se også:

Savner du din bedrift i oversikten?
Legg igjen navn og kontaktinfo nedenfor, så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.

Disse kan hjelpe deg med Valdresbunad og/eller tilbehør:

OK Hagen Valdres

O.K. Hagen Valdres på Leira tilbyr produkter innen optikk, klokker, gull – sølv og interiør. Vi er medlem i c)optikk som er Norges ledende optiker kjede. Vi utfører synsprøver både i butikk og hjemme hos kunder.

Finn andre butikker i Valdres