Norsk Flid Husfliden Fagernes
Annonse
Jernbaneveien 12 A, 2900 Fagernes
61 36 01 13
Mandag-fredag
10:0017:00
Lørdag
10:0015:00

Norsk Flid Husfliden Fagernes

Norsk Flid Husfliden Fagernes ligger i hjerte av Fagernes sentrum. Vi er en bedrift med 8 ansatte. Vår hovedsatsing er bunad produksjon, men har også en stor interiør og garn avdeling i butikken. Her jobber 6 bunadstilvirkere, som syr og monterer alt innen bunad, på huset. Vi er veldig stolt over at vår produksjon foregår kun i Norge, tilpasset og skreddersydd til deg. 

Våre bunader

Gamle Valdres bunaden; bunaden ble skapt av Hulda Garborg, Aksel Waldemar og Anna Johannesen i 1914. Den første designede bunaden. Bunaden ble skapt med inspirasjon fra en gammel lue og et sjal. Bunaden har fargerike ullbroderi på ullstoff.

Nye Valdres bunaden; Bunaden ble satt i produksjon i 1948. Fasongen har den fått fra en rutastakk fra gården Semeleng i Vestre Slidre, men den er brodert for å være mer festkledd. Broderiet er inspirert av en lue fra Sundheim.

Herrebunad: Bunaden med svart trøye (jakke) har vært i produksjon siden 1962. Korte trøyer kom i bruk i Valdres på begynnelsen av 1800 tallet og utviklet seg gradvis til den trøyetypen vi lager i dag. Du kan velge mellom langbukse og nikkers. Jakke og buksen blir sydd i vadmel, mens i vesten blir det brukt forskjellige rutastoffer.

Rutastakk: er bygget på draktskikken fra Valdres fra 1850- 1870. Det finnes mange varianter av rutastoffet, men vi har 6 ulike, en fra hver kommune i Valdres.

Barnebunader; Vi selger stoff, klippepakker og ferdige bunader til både gutter og jenter.

Vi syr lin- og bomull- skjorter etter mål og har ellers alt av tilbehør du måtte trenger til din Valdres bunad.

Vi har også bunadstoff i metervare, påtegnete bunader og klippepakker. Velkommen til å ta kontakt med oss.

For mer informasjon om våre bunader, gå inn på https://www.norskflid.no/fagernes/

Garn

Vår største garnleverandør er Rauma Ullvarefabrikk. På Rauma Ullvarefabrikk baserer de sin produksjon på norsk ull, og gjør hele produksjonsprosessen – fra ull til ferdig vare – i eget hus på Veblungsnes i Møre og Romsdal. Vi har også garn i fra Dale, Du Store Alpakka og Hillesvåg.
Vi hjelper deg gjerne med å finne ditt neste håndarbeids prosjekt.

Interiør

Interiøravdelingen har gaver for enhver anledning. Vi har bakeutstyr, porselen-serviser, glasskunst, strikkegensere og mye mer.

Velkommen til oss!

Les merVis mindre
Bedriften er tilknyttet følgende bransjer på iValdres:
envelopephone-handsetlinkcrosschevron-leftchevron-rightchevron-down-circlechevron-left-circle