På gården Færden i Valdres har familien vår raket fisk i generasjoner. Alt på 1800-tallet begynte vi å hente ut ørret fra vann i nærheten og foredlet fisken på gården. Etter hvert har produksjonen blitt flyttet til mer moderne lokaler på Leira i Valdres, men oppskrifter og krav til kvalitet og smak er de samme.
Fra eget oppdrettsanlegg i de Jämtlandske fjellvann har vi tilgang på fersk fisk hele året og slik er vi sikret riktig modning. At vi har lykkes får vi bekreftet år etter år i rakfiskmesterskap og at vi har blitt landets største rakfiskprodusent.
«Når du legg eit stykkje rakfisk frå Wangensten på tallerken, skal du førebu deg på eit festmåltid.»
Les mer om vår historie, våre produkter, produksjon og oppbevaring på wangensten.no.
Valdresmeieriet produserer Valdres Ost. Faste guloster med og uten krydder. Les mer om Valdresmeieriet her.