Siden 1965 har familiebedriften Røn Gard produsert og gjort rakfisken kjent – til glede for folk i hele landet.
Røn Gard er den eldste profesjonelle oppdretter og rakfiskprodusent. Nå i andre generasjon med eierne Lage og Endre Røn.
I mange generasjoner ble rogn presset fra fisk i Slidrefjorden og klekt i klekkeriet på Røn Gard. Yngel ble satt ut for å fremme fisken i vassdraget. Dette var den spede begynnelse på oppdrett og rakfiskproduksjon, slik den fremstår i dag.
I dag produserer vi rakfisk av ørret fra vårt oppdrettsanlegg på gården i Røn, hvor fisken går i friskt, rent og oksygenrikt fjellvann. Vi bruker den tradisjonsrike oppskrifta på rakfisk som blir foredlet i vårt moderne produksjonslokale.
Røn Gard eier også den selvstendige rakfiskprodusenten Lofoss Fisk
Røn Gard har opp igjennom årene hevdet seg godt i ulike kåringer og har mange utmerkelser for sin rakfisk å vise til.
De har vunnet den prestisjefylte fagjuryprisen – som årets rakfisk ved Norsk Rakfiskfestival, i årene 1997, 2008, 2010 og 2014.
Du får rakfisk fra Røn Gard i tre ulike modningsgrader. Slik kan du velge den fisken som passer din smak best.
For å finne forhandlere og hvordan du kan bestille rakfisk fra Røn Gard, se roengard.no
Røn Gard er en del av sammenslutningen Valdres Rakørret, som har merkevaren og den beskyttede geografisk betegnelsen: «Rakfisk fra Valdres».
Alle aktørene i Valdres Rakørret oppdretter og foredler sin egen fisk, men samarbeider om de felles kvalitetskriteriene: