Hytte på fjellet – i Valdres

Hytte på fjellet – i Valdres

Kjøpe eller bygge hytte på fjellet i Valdres?

Drømmer du om hytte på fjellet? Prøv Valdres

Går du med planer om å skaffe deg hytte på fjellet? Da er kanskje Valdres det beste alternativet – det er det i hvert fall veldig mange som mener.

Som et av Norges største hytteområder med nærmest like mange hytter som antall innbyggere, snart 18.000, er det mange som har valgt Valdres som sin hyttedestinasjon.

Dette underbygger vår teori om at mange mener Valdres er det beste alternativet for hytte på fjellet.

Sør-Norge, kart av ValdresHvorfor Valdres?

Vi vet nok ikke alle grunner til hvorfor så mange legger hyttedrømmen til Valdres, men reiseavstander er nok viktig. Reiseavstanden er kun 2 timer med bil fra den sørlige delen av Valdres og til Oslo / Akershus. Drøye 3.5 timer fra den nord-vestlige delen og til Bergen. Enda kortere er det til innlandsbyer som Gjøvik, Lillehammer og Hønefoss.

I tillegg yrer Valdres av aktivitetstilbud, sommer som vinter. Festivaler av alle slag, hele året igjennom. Lokale matopplevelser som kan friste de fleste. For ikke å snakke om den varierte og mektige naturen i hele Valdres. Slik kunne vi fortsatt.

Store, kjente hytteområder

For mange er Valdres som region det mest kjente merkenavnet og stedet å kjøpe/bygge hytte. Andre har hørt mer om enkelte områder i Valdres.

Beitostølen, Filefjell, Tyin, Danebu, Sanderstølen, Gamlestølen, og Vassfaret er bare noen få kjente områder i Valdres.

Fjellhytte med eller uten strøm

Nyere hytter i Valdres bygges i hovedsak som høystandard og med de fleste fasiliteter. Vann og strøm er nærmest en selvfølge. I dag er det størrelse, design og andre fasiliteter som skiller hyttene fra hverandre. De fleste nye hytter i dag bygges i hyttefelt.

Hytteboomen i Valdres startet på 60-70 tallet og det er derfor fortsatt mange mindre hytter uten strøm og/eller vann i regionen. Mange foretrekker denne hytteopplevelsen og disse hyttene har gjerne mer unike hyttetomter.

Kjøpe hytte på fjellet i ValdresKjøpe hytte på fjellet?

Er planen din å kjøpe hytte på fjellet, så bør man holde seg oppdatert i markedet. De fleste hyttene som kommer for salg i Valdres legges ut på finn.no. Det kan likevel være smart å melde interesse hos eiendomsmeglerne i Valdres og kanskje også følge med på deres nettsider.

Bygge hytte på fjellet?

Ønsker du derimot å bygge hytte på fjellet? En hytte med den beliggenheten, designet, størrelsen og de fasiliteten du alltid har drømt om? Da har iValdres.no en oversikt over alle de som kan hjelpe deg med å bygge hytte i Valdres. Vi har også oversikt over arkitekter.

Uansett om hytta er ferdig tegnet og prosjektert, så kan det være en fordel å ha et sted å bygge. Se vår oversikt over hyttetomter i Valdres. Når du har funnet drømmetomten, så har vi også en oversikt over de som kan hjelpe deg med å grave ut tomten.

Leie hytte på fjellet?

Skal kjøp eller bygging av hytte forsvares økonomisk, så bør hytta brukes jevnlig. Ønsker du derimot å ta en tur i ny og ne, så er det heldigvis veldig mange muligheter også for å leie hytte i Valdres.

Velkommen til vakre, varierte Valdres!


Se også: