Hytte fra Byggmester Ranheim AS i Valdres
Hytte fra Byggmester Ranheim AS i Valdres
Valdres plassert på et Norgeskart, hytte på fjellet i Valdres

Hytte på fjellet?

Drømmer du om hytte på fjellet?

Vekk fra kjas og mas i helgene. Ro og stillhet. Spektakulær utsikt fra frokostbordet. Tur- og skiløyper fra dørstokken. Det er en drøm du deler med mange.

Her har vi satt ord på noen av argumentene for hvorfor du bør velge Valdres, slik som 18 000 andre hytteeiere har gjort før deg.

Valdres

Valdres er en regionen sentralt i Sør-Norge, med beskjeden reiseavstand til stor deler av Øst- og Vestlandet. Med 6 kommuner og i underkant av 18 000 fastboende, er total størrelse på regionen ca. 5400 km².

Skal du investere i egen hytte, så er nettopp reiseavstand helt sentralt for mange. Du ønsker sannsynligvis å bruke hytta på fjellet så ofte du kan, gjerne etter jobb på fredag. Bor du i Sandvika, kan du være på hytta di sør i Valdres på 2 timer. Bor du i Bergen, har du ca 3,5 timer i bil til Vang.

Les mer om Valdres

Fantastisk natur og tilbud

Naturlandskapet er mangfoldig, fra Jotunheimens spektakulære tinder i nord - til sagnomsuste Vassfaret med gammelskog i sør.

Som hytte- og turistdestinasjon, er tilbud og aktiviteter tilrettelagt deretter. Du finner merkede fot- og sykkelturer gjennom hele regionen, det samme gjelder nypreparerte skiløyper som verdenseliten ikke ville klaget på. Det er flere alpinanlegg å velge mellom, historiske kulturminner å besøke eller festivaler hele året for en hver smak.

Foto: Jan Erik Olsrud - Valdres Alpinsenter

Hytte med eller uten strøm

Stølsdrifta har vært aktiv i Valdresfjellene i alle år, men den store hytteutbyggingen for private eskalerte på 70-tallet. I motsetning til i reguleringene i dag, så ble hyttene spredt over store områder - uten tanke om strøm, sikkert heller ikke vann. Mange av disse blir nok aldri tilknyttet strømnettet, men solstrøm og propan er en god erstatning.

I dag er det gjerne et par hundre hyttetomter som blir regulert i samme fantastiske område, høystandard og alt du kan tenke deg av fasiliteter. Solforhold, utsikt og andre forhold er som regel godt gjennomtenkt før noen tar en slik investering.

Kjente hyttedestinasjoner

Merkenavnet "Valdres" står sterkt og er kjent for veldig mange i både inn- og utland. I tillegg har flere områder og destinasjoner i Valdres, egne merkenavn som er kjent.

Beitostølen, Filefjell, Tyin, Danebu, Sanderstølen, Gamlestølen, og Vassfaret er bare noen eksempler på dette.

Valdres bør prøves

Hvis denne siden ikke har gjort valget av Valdres interessant, så er det sannsynligvis vi som har mislykkes med fortellingen. Du bør ta turen hit for å sjekke selv. Kanskje kan du leie hytte for å teste, eller så har også flere tomteområder "prøvebo"-hytter som kan prøves.

Les deg opp og test også gjerne noen av de mange aktivitetene og arrangementene som finnes.

Det sies at bilder sier mer enn tusen ord. Da tror vi opplevelsen av Valdres sier mer enn tusen bilder.

Det er nok mange grunner til at Valdres har blitt ett av Norges desidert mest populære og største hytteområder.

Den røde tråden er nok at dette er stedet hvor mange har funnet sin hyttedrøm. Kanskje gjør du også det?

-
Foto: Jan Erik Olsrud, Jaslangen
crosschevron-down-circlechevron-left-circle