Her finner du rakfiskprodusenter og rakfisk Valdres
På denne siden får du en oversikt over rakfiskprodusenter og de som kan hjelpe deg med rakfisk fra Valdres.
Fra gammelt av var rakfisk, eller raking av fisk, en konserveringsmåte for å kunne lagre fisken over lengre tid.
Ved å salte fisken før den legges i en lukket butt/bøtte skjer en gjæringsprosess(også kalt fermentering). Denne prosessen fører til en endret smak og forlenger holdbarheten på fisken.
I Valdres er ørret, dermed betegnelsen rakørret for mange, den fiskearten som er mest benyttet, men det blir også brukt andre typer fisk.
Se også:
Rakfiskprodusenter Valdres:
Røn Gard – rakfisk
Røn Gard er den eldste profesjonelle oppdretter og rakfiskprodusent, nå i andre generasjon. Siden 1965 har familiebedriften produsert smaksrik rakfisk
Noraker Gård
På Noraker gård produserer og selger de tradisjonell rakfisk, samt lokalmat fra hele Valdres i gårdsbutikken.
Trøsvik Gård
Familiebedriften Trøsvik Gård ligger i Lomen i Vestre Slidre kommune og er kjent for sin smakfulle rakfisk.
Hande Rakfisk
Fiskeoppdrett og salg av Hande Rakfisk, lokal spekemat fra egne dyr, selskapslokaler og hytteutleie i Røn.
Lofoss Fisk
Lofoss Fisk er en rakfiskprodusent med produksjon i Ryfoss, lengst nord i Vestre Slidre kommune. Produsenten har opp igjennom årene fått imponerende mange utmerkelser for sin rakfisk.