Her finner du rakfiskprodusenter og rakfisk Valdres

På denne siden får du en oversikt over rakfiskprodusenter og de som kan hjelpe deg med rakfisk fra Valdres.

Fra gammelt av var rakfisk, eller raking av fisk, en konserveringsmåte for å kunne lagre fisken over lengre tid.

Ved å salte fisken før den legges i en lukket butt/bøtte skjer en gjæringsprosess(også kalt fermentering). Denne prosessen fører til en endret smak og forlenger holdbarheten på fisken.

I Valdres er ørret, dermed betegnelsen rakørret for mange, den fiskearten som er mest benyttet, men det blir også brukt andre typer fisk.

Gamle tradisjoner og oppskrifter kombinert med moderne teknologi og krav gjør at produsentene i Valdres produserer fisk med jevnt høy kvalitet.

«Rakfisk fra Valdres»

Rakfisk fra Valdres«Rakfisk fra Valdres» er en godkjent beskyttet geografisk betegnelse og et samarbeid mellom de 6 rakfiskprodusentene med egen opprett i Valdres(Hande Fiskeoppdrett, Haadem Fisk, Noraker Gård, Lofoss Fisk, Røn Gård og Trøsvik Fisk).

Merkevaren skal kun benyttes på rakfisk hvor fisken er klekket, oppdrettet og foredlet i Valdres. Les mer på valdresrakfisk.no

Se video på Youtube som forklarer merkeordningen nærmere

Hvor kjøpe rakfisk i Valdres?

Du får kjøpt rakfisk fra Valdres i dagligvarebutikker over det gaske land. I Valdres er det fast varesortiment i de aller fleste matbutikker.

Flere rakfiskprodusenter har også eget utsalg, i tillegg til at de kan sende/levere. Sjekk hver enkelt aktør for mer informasjon.

Se også:
Lokalmat fra Valdres
Kurv fra Valdres
Bakeri i Valdres

Rakfiskprodusenter Valdres:

Lofoss Fisk

Lofoss Fisk er en rakfiskprodusent med produksjon i Ryfoss, lengst nord i Vestre Slidre kommune. Produsenten har opp igjennom årene fått imponerende mange utmerkelser for sin rakfisk.

Andre tilbydere av lokalmat fra Valdres