Lokalmat fra Valdres – kurv, rakfisk, oster, øl og mye, mye mer.

Nederst på siden finner du aktører som produserer lokalmat fra Valdres – kurv / spekepølse, rakfisk, oster, øl og mye mer. 

Når det blir snakk om lokalmat fra Valdres, er det sannsynligvis rakfisk mange først tenker på. Kanskje ikke så rart med tanke på at store andeler av Norsk rakfisk kommer fra aktører i Valdres og den årlige Rakfiskfestivalen på Fagernes har rundt 25.000 besøkende hvert år.

Likevel er det mange flere muligheter som vil glede smakssansene i hverdagen, ei helg på hytta eller når du inviterer venner og familie.

Lokale oster, kurv / spekepølse, bryggeri, spekemat m.m.

Produsenter og forhandlere av lokalmat fra Valdres, illustrert med matkasseValdres har lange tradisjoner for egen lokalprodusert mat. Fra gammelt av var det helt nødvendig å kunne behandle de ulike råvarene for å ha mat på bordet, også på vinteren. Rakfisk, speking av kjøtt, sylting av bær og ysting av melkeprodukter til oster, for å nevne noe.

I tillegg har vi alle de andre spennende tilbudene som ølbryggeri, foredling av kjøttet fra ulike hjortedyr, bakerier, lokalprodusert is, kjøtt fra storfe, gris og sau som beiter i rolige omgivelser i fjellheimen m.m. Kurv kan også nevnes, som er betegnelsen på spekepølse fra Valdres.

Hvor kjøper vi lokalmat fra Valdres?

Det er liten tvil om at mulighetene er mange, men hvor kjøper vi lokalmat fra Valdres?

Distribusjonsnettet varierer veldig fra produsent til produsent. Fra enkelte som har forhandlere i hele landet, til de som selger produktene sine selv på egen gård, festivaler og markeder.

Flere gårder som har spesialisert seg på lokalmat fra Valdres har eget gårdsutsalg tilknyttet gården, hvor det selges egne produkter så vel som fra andre matprodusenter i Valdres. Mange dagligvarebutikker i Valdres har også et bredt utvalgt av mat og drikke fra produsentene i Valdres.

Spisesteder og restauranter med lokale råvarer

Ønsker du lokalmaten ferdig tilberedt, så finnes det flere spisesteder og restauranter i Valdres som har spesielt fokus på bruk av lokale råvarer.

Se også:
Rakfiskprodusenter i Valdres
Spekepølse / kurv fra Valdres
Bakeri i Valdres
Matbutikker i Valdres
Spisesteder i Valdres

Aktører som produserer lokal mat i Valdres:

MF Kjøtt

Foredler kjøttet fra gården i Bagn og hjortevilt fra Valdres. Spekepølser, karbonadedeig, kverna kjøttdeig, medisterfarse og ellers på bestilling

Per Reboli AS

Per Reboli AS er en lokalprodusent av spekemat og kjøtt i Valdres. Kvalitetsråvarer uten kunstige tilsetningsstoffer. Slakteributikk på Leira i Valdres

Lofoss Fisk

Lofoss Fisk er en rakfiskprodusent med produksjon i Ryfoss, lengst nord i Vestre Slidre kommune. Produsenten har opp igjennom årene fått imponerende mange utmerkelser for sin rakfisk.

Piltingsrud gard

Piltingsrud gardshotell leier ut rom i bonderomantiske omgivelser. Produserer egne lokale matvarer og med eget spiseri, teater og selskapslokale i låven, kan du få ditt livs bryllup eller firmaarrangement

Andre knyttet til mat og drikke i Valdres