Tømrere og snekkere Valdres

Tømrere og snekkere Valdres

Oversikt over tømrere og snekkere Valdres

Formålet med denne siden er gi deg en enkel og rask oversikt over byggmestere, tømrere og snekkere i Valdres. Ved at du får flere valgmuligheter er sjansen større for at du finner det byggfirmaet som passer deg best.

Nedenfor finner du derfor flere valg av tømrerbedrifter i hele Valdres, som kan hjelpe deg med alt fra tegning, prosjektering og oppføring av nye hus og hytter i Valdres, til mindre oppussingsprosjekter.

Snekker er en håndverker som utfører arbeid hovedsakelig med trevirke. Fra gammelt av var det klare skiller mellom hva som var snekker-arbeid og hva som var tømrer-arbeid. Kort forklart var det arbeid som var av grov karakter og utendørs som var tømrer-arbeid, mens det som var innendørs var snekker-arbeid. Idag skiller en ikke så mye på disse betegnelsene lengre. Begrepene blir også praktisert litt forskjellig avhengig av geografi og alder. Utdannelsen heter tømrer, men på folkemunne er nok antagelig snekker mer brukt likevel. Det er fremdeles flest mannlige snekkere/tømrere, men noen kvinner tar svenneprøve som tømrer. Det er naturlig å tro at kjønnsforskjellen eksisterer på grunn av den fysiske belastningen som naturlig hører med yrket.

Snekkere utfører et bredt spekter av arbeid

Byggmester, tømrere og snekkere Valdres, illustrasjonOm du engasjerer en snekker idag bør du kunne forvente at personen kan utføre et ganske bredt spekter av arbeid med trevirke og konstruksjoner, altså både innendørs og utendørs. Blant arbeidsoppgaver som er vanlige for en snekker kan nevnes: oppføring av reisverk, oppføring av takkonstruksjoner, innvendig plastring, utvendig vindtetting, isolering, enkel dimensjonering av bæringer, utvendig og innvendig kledning med panel og plater av forskjellige typer, montering av vinduer og dører, taktekking, listing, gulvlegging, montering av kjøkken og andre innredninger, med mer. Det er i tillegg en del snekkere som også utfører murer og flisarbeid, selv om dette er et eget fag. I hvert fall har ofte snekkerfirma mulighet til å utføre også disse oppgavene, enten ved egne ansatte eller ved snekkere som har dette som tilleggskompetanse. Det er i dag strenge regler og forskrifter som beskriver hva slags arbeid som reguleres av forskjellige ansvarsområder. For utførelse av mer omfattende snekker-arbeid skal det stilles ansvarsrett for arbeidet. Dette er viktig for å vite hvem som har ansvaret om noe skulle gå galt. Skal en utføre snekker-arbeid selv er det anbefalt å kontakte profesjonelle særlig ved utførelse av arbeid som kan berøre bærende konstruksjon eller ved arbeid som kan føre til vann og fuktskader.

For å sikre at man velger en seriøs og flink aktør er det alltid smart å spørre etter referanser. Det kan også være lurt å sjekke at alle godkjennelser og sertifiseringer er tilfredsstilt. Les mer om ulike sertifisering og godkjenninger på fagmann.no.

Videre på denne siden får du en oversikt over snekkere Valdres. iValdres.no har også egne sider hvor antallet snekkere er begrenset til et mindre geografisk områder i Valdres: Snekker Fagernes, Snekker Beitostølen, Snekker Vang, Snekker Etnedal, Snekker Vaset og Snekker Bagn.

Se også bedrifter innen:
Bygg og anlegg i Valdres
Snekkerverksted i Valdres
Renovering og oppussing i Valdres

Tømrere / snekkere i Valdres:

Stende Bygg

Stende Bygg tar på seg tømrer- og snekkerarbeid primært i Vang kommune, men utfører også oppdrag i Vestre Slidre og Øystre Slidre.

Vang Bygg AS

Tilbyr et bredt spekter av tjenester knyttet til bygging og vedlikehold av eiendom. Hus og hytter i bindingsverk eller laft, mur og flisarbeid, ventilasjonsarbeid..

Jotun Bygg AS

Tømrerbedrift i Vang i Valdres med lang erfaring. Tømrer og betongarbeid, i tillegg til salg av arbeidsklær fra Blåkläder

Tveitabru Bygg AS

Tveitabru Bygg AS er en totalleverandør når du skal bygge eller rehabilitere hytte, hus eller andre bygg i Valdres. Egen elementproduksjon i Valdres og har spesialisert seg på å levere nøkkelferdige hytter på Syndin, Vaset og Valdres forøvrig.

Jevne Bygg AS

Jevne Bygg AS hjelper deg med alt fra nybygg, tilbygg, rehabilitering, veiledning og tredjepartskontroll. Våre kunder er både bedrifter og privatfolk i Valdres, og da stort sett i Vang.

Ole Håkon Lofthus AS

Tømrer Ole Håkon Lofthus har jobbet selvstendig fra 1990. Firmaet tar oppdrag innen nybygg, tilbygg og restaurering, inkludert flislegging, muring og støping.

Valdresskigard

Valdresskigard har lang erfaring med å produsere skigard på gamlemåten. I tillegg leverer de andre typer tregjerder, porter og grinder, håndlagede utemøbler, fyringsved, utleie av minigraver m.m.

Finn andre bedrifter innen bygg og anlegg i Valdres