Oversikt over tømrere og snekkere Valdres

Formålet med denne siden er gi deg en enkel og rask oversikt over byggmestere, tømrere og snekkere i Valdres. Ved at du får flere valgmuligheter er sjansen større for at du finner det byggfirmaet som passer deg best.

Nedenfor finner du derfor flere valg av tømrerbedrifter i hele Valdres, som kan hjelpe deg med alt fra tegning, prosjektering og oppføring av nye hus og hytter i Valdres, til mindre oppussingsprosjekter.

Snekker er en håndverker som utfører arbeid hovedsakelig med trevirke.

Byggmester, tømrere og snekkere Valdres, illustrasjonFra gammelt av var det klare skiller mellom hva som var snekkerarbeid og hva som var tømrerarbeid. Kort forklart ble utendørs arbeid av grov karakter sett på som tømrer-arbeid, mens man tenkte på innendørsjobbing som snekkerarbeid.

I dag skilles ikke disse betegnelsene i like stor grad fra hverandre. I tillegg brukes begrepene litt forskjellig avhengig av geografi og alder. Utdannelsen heter tømrer, men på folkemunne er nok «snekker» uansett mer brukt.

Fremdeles er de fleste snekkere/tømrere menn, men noen kvinner tar svenneprøve som tømrer. Trolig kan kjønnsforskjellene tilskrives den fysiske belastningen som naturlig hører med yrket.

Snekkere utfører et bredt spekter av arbeid

Om du engasjerer en snekker i dag bør du kunne forvente at personen kan utføre et ganske bredt spekter av arbeid med trevirke og konstruksjoner, altså både innendørs og utendørs.

Vanlige arbeidsoppgaver snekkere tar seg av kan blant annet være:

  • oppføring av reisverk / takkonstruksjoner
  • innvendig plastring
  • utvendig vindtetting
  • isolering
  • enkel dimensjonering av bæringer
  • utvendig / innvendig kledning med panel og plater av forskjellige typer
  • montering av vinduer og dører
  • listing
  • gulvlegging
  • montering av kjøkken / andre innredninger

I tillegg utfører en del snekkerbedrifter også murer– og flisarbeid, selv om dette er et eget fag.

Strenge forskrifter

Det er i dag strenge regler og forskrifter som beskriver hva slags arbeid som reguleres av forskjellige ansvarsområder. For utførelse av mer omfattende snekkerarbeid skal det stilles ansvarsrett for arbeidet. Dette er viktig for å vite hvem som har ansvaret om noe skulle gå galt.

Kontakt profesjonelle ved komplisert arbeid

Skal en utføre snekkerarbeid selv er det anbefalt å kontakte profesjonelle – spesielt ved utførelse av arbeid som kan berøre bærende konstruksjon, eller ved arbeid som kan føre til vann- og fuktskader.

Tømrere i hele Valdres

iValdres.no har også egne sider hvor antallet snekkere er begrenset til et mindre geografisk områder i Valdres: Snekker FagernesSnekker BeitostølenSnekker VangSnekker EtnedalSnekker Vaset og Snekker Bagn.

Se også bedrifter innen:
Bygg og anlegg i Valdres
Snekkerverksted i Valdres
Renovering og oppussing i Valdres

Tømrere / snekkere i Valdres:

Jevne Bygg AS

Jevne Bygg AS hjelper deg med alt fra nybygg, tilbygg, rehabilitering, veiledning og tredjepartskontroll. Våre kunder er både bedrifter og privatfolk i Valdres, og da stort sett i Vang.

Vang Bygg AS

Tilbyr et bredt spekter av tjenester knyttet til bygging og vedlikehold av eiendom. Hus og hytter i bindingsverk eller laft, mur og flisarbeid, ventilasjonsarbeid..

Tveitabru Bygg AS

Tveitabru Bygg AS er en totalleverandør når du skal bygge eller rehabilitere hytte, hus eller andre bygg i Valdres. Egen elementproduksjon i Valdres og har spesialisert seg på å levere nøkkelferdige hytter på Syndin, Vaset og Valdres forøvrig.

Øye Bygg & Bo AS

Øye Bygg & Bo AS bygger hus og hytter i Vang, firmaet har også egen butikk som forhandler byggevarer, trelast og lignende, produkter til landbruket, samt snøscooter, ATV og utstyr fra Polaris.

Ole Håkon Lofthus AS

Tømrer Ole Håkon Lofthus har jobbet selvstendig fra 1990. Firmaet tar oppdrag innen nybygg, tilbygg og restaurering, inkludert flislegging, muring og støping.

Valdresskigard

Valdresskigard har lang erfaring med å produsere skigard på gamlemåten. I tillegg leverer de andre typer tregjerder, porter og grinder, håndlagede utemøbler, fyringsved, utleie av minigraver m.m.

Stende Bygg

Stende Bygg tar på seg tømrer- og snekkerarbeid primært i Vang kommune, men utfører også oppdrag i Vestre Slidre og Øystre Slidre.

Jotun Bygg AS

Tømrerbedrift i Vang i Valdres med lang erfaring. Tømrer og betongarbeid, i tillegg til salg av arbeidsklær fra Blåkläder

Rogne Bygg AS

Rogne Bygg AS er en totalentreprenør på Beitostølen, som hjelper deg med oppføring av hytter, hus og andre bygg, renovering, flis- og murerarbeid. Både privat og offentlig regi.

Finn andre aktører innen bygg og anlegg i Valdres