Snekker i Valdres, minimal illustrasjon
Lokale bedrifter

Tømrere og snekkere i Valdres

Formålet med denne siden er gi deg en enkel og rask oversikt over byggmestere, tømrere og snekkere i Valdres. Ved at du får flere valgmuligheter er sjansen større for at du finner det byggfirmaet som passer deg best.

Nedenfor finner du derfor flere valg av tømrerbedrifter i hele Valdres, som kan hjelpe deg med alt fra tegning, prosjektering og oppføring av nye hus og hytter i Valdres, til mindre oppussingsprosjekter.

Snekker er en håndverker som utfører arbeid hovedsakelig med trevirke.

Fra gammelt av var det klare skiller mellom hva som var snekkerarbeid og hva som var tømrerarbeid. Kort forklart ble utendørs arbeid av grov karakter sett på som tømrer-arbeid, mens man tenkte på innendørsjobbing som snekkerarbeid.

I dag skilles ikke disse betegnelsene i like stor grad fra hverandre. I tillegg brukes begrepene litt forskjellig avhengig av geografi og alder. Utdannelsen heter tømrer, men på folkemunne er nok «snekker» uansett mer brukt.

Fremdeles er de fleste snekkere/tømrere menn, men noen kvinner tar svenneprøve som tømrer. Trolig kan kjønnsforskjellene tilskrives den fysiske belastningen som naturlig hører med yrket.

Snekkere utfører et bredt spekter av arbeid

Om du engasjerer en snekker i dag bør du kunne forvente at personen kan utføre et ganske bredt spekter av arbeid med trevirke og konstruksjoner, altså både innendørs og utendørs.

Vanlige arbeidsoppgaver snekkere tar seg av kan blant annet være:

  • oppføring av reisverk / takkonstruksjoner
  • innvendig plastring
  • utvendig vindtetting
  • isolering
  • enkel dimensjonering av bæringer
  • utvendig / innvendig kledning med panel og plater av forskjellige typer
  • montering av vinduer og dører
  • listing
  • gulvlegging
  • montering av kjøkken / andre innredninger

I tillegg utfører en del snekkerbedrifter også murer– og flisarbeid, selv om dette er et eget fag.

Strenge forskrifter

Det er i dag strenge regler og forskrifter som beskriver hva slags arbeid som reguleres av forskjellige ansvarsområder. For utførelse av mer omfattende snekkerarbeid skal det stilles ansvarsrett for arbeidet. Dette er viktig for å vite hvem som har ansvaret om noe skulle gå galt.

Kontakt profesjonelle ved komplisert arbeid

Skal en utføre snekkerarbeid selv er det anbefalt å kontakte profesjonelle – spesielt ved utførelse av arbeid som kan berøre bærende konstruksjon, eller ved arbeid som kan føre til vann- og fuktskader.

Tømrere i hele Valdres

iValdres.no har også egne sider hvor antallet snekkere er begrenset til et mindre geografisk områder i Valdres: Snekker FagernesSnekker BeitostølenSnekker VangSnekker EtnedalSnekker Vaset og Snekker Bagn.

Les merVis mindre
Mangler din bedrift?
crosschevron-down-circlechevron-left-circle