Tømrere og snekkere Valdres

Oversikt over tømrere og snekkere Valdres

I bunnen av denne siden får du en oversikt over tømrere og snekkere Valdres. 

Snekker er en håndverker som utfører arbeid hovedsakelig med trevirke. Fra gammelt av var det klare skiller mellom hva som var snekker-arbeid og hva som var tømrer-arbeid. Kort forklart var det arbeid som var av grov karakter og utendørs som var tømrer-arbeid, mens det som var innendørs var snekker-arbeid. Idag skiller en ikke så mye på disse betegnelsene lengre. Begrepene blir også praktisert litt forskjellig avhengig av geografi og alder. Utdannelsen heter tømrer, men på folkemunne er nok antagelig snekker mer brukt likevel. Det er fremdeles flest mannlige snekkere/tømrere, men noen kvinner tar svenneprøve som tømrer. Det er naturlig å tro at kjønnsforskjellen eksisterer på grunn av den fysiske belastningen som naturlig hører med yrket.

Snekkere ValdresSnekkere utfører et bredt spekter av arbeid

Om du engasjerer en snekker idag bør du kunne forvente at personen kan utføre et ganske bredt spekter av arbeid med trevirke og konstruksjoner, altså både innendørs og utendørs. Blant arbeidsoppgaver som er vanlige for en snekker kan nevnes: oppføring av reisverk, oppføring av takkonstruksjoner, innvendig plastring, utvendig vindtetting, isolering, enkel dimensjonering av bæringer, utvendig og innvendig kledning med panel og plater av forskjellige typer, montering av vinduer og dører, taktekking, listing, gulvlegging, montering av kjøkken og andre innredninger, med mer. Det er i tillegg en del snekkere som også utfører murer og flisarbeid, selv om dette er et eget fag. I hvert fall har ofte snekkerfirma mulighet til å utføre også disse oppgavene, enten ved egne ansatte eller ved snekkere som har dette som tilleggskompetanse. Det er i dag strenge regler og forskrifter som beskriver hva slags arbeid som reguleres av forskjellige ansvarsområder. For utførelse av mer omfattende snekker-arbeid skal det stilles ansvarsrett for arbeidet. Dette er viktig for å vite hvem som har ansvaret om noe skulle gå galt. Skal en utføre snekker-arbeid selv er det anbefalt å kontakte profesjonelle særlig ved utførelse av arbeid som kan berøre bærende konstruksjon eller ved arbeid som kan føre til vann og fuktskader.

For å sikre at man velger en seriøs og flink aktør er det alltid smart å spørre etter referanser. Det kan også være lurt å sjekke at alle godkjennelser og sertifiseringer er tilfredsstilt. Les mer om ulike sertifisering og godkjenninger på fagmann.no.

Videre på denne siden får du en oversikt over snekkere Valdres. iValdres.no har også egne sider hvor antallet snekkere er begrenset til et mindre geografisk områder i Valdres: Snekker Fagernes, Snekker Beitostølen, Snekker Vang, Snekker Etnedal, Snekker Vaset og Snekker Bagn.

Se også:

Tømrere / snekkere i Valdres:

Beito Bygg på Beitostølen feat image

Beito Bygg AS

Byggmesterfirma som hovedsaklig jobber på Beitostølen, men som tar oppdrag i hele Valdres. Bygger hus og hytter, rehabilitering, muring..
Les mer..
Ferdighytte fra Valdres Hytter

Valdres Hytter AS

Valdres Hytter AS har spesialisert seg på skreddersydde løsninger for hus og fjellhytter, i tillegg til anneks/uthus, garasje/garasjeporter m.m.
Les mer..
Ole Håkon Lofthus AS, feat img

Ole Håkon Lofthus AS

Tømrer Ole Håkon Lofthus har jobbet selvstendig fra 1990. Firmaet tar oppdrag innen nybygg, tilbygg og restaurering, inkludert flislegging, muring og støping.
Les mer..
Hytte bygget av Valdresfjella Hus og Hyttebygg

Valdresfjella Hus & Hyttebygg

Valdresfjella Hus & Hyttebygg AS er en tømrerbedrifter i Røn i Valdres, som bygger og rehabiliterer hus, hytter og andre bygg.
Les mer..
Beitostølen Vakt og Hytteservice AS feat image

Beitostølen Vakt og Hytteservice AS

Beitostølen Vakt og Hytteservice AS tilbyr et bredt spekter av tjenester knyttet til tømreroppdrag, hytteservice og vakttjenester på Beitostølen og omegn
Les mer..
Nord-Aurdal Bygdeservice SA feat image

Nord-Aurdal Bygdeservice SA

Med allsidig erfaring og mye utstyr så utfører Nord-Aurdal Bygdeservice SA et bredt spekter av oppdrag til private, bedrifter og det offentlige.
Les mer..
Byggmester Ranheim feat image

Byggmester Ranheim AS

Byggmester Ranheim AS har i over 45 år bygget og restaurert hus, hytter og næringsbygg i Valdres og omegn. Leverandør av Hus 1 Norge.
Les mer..
Valdres Hytte og Byggservice AS

Valdres Hytte og Byggservice AS

Valdres Hytte og Byggservice AS i Etnedal tilbyr en rekke snekker og hytteservice tjenester. Har også utleie av forskalingselementer.
Les mer..
Stende Bygg drives av snekker Kjell Stende i Vang i Valdres

Stende Bygg

Stende Bygg tar på seg tømrer- og snekkerarbeid primært i Vang kommune, men utfører også oppdrag i Vestre Slidre og Øystre Slidre.
Les mer..
Slidre Bygg og prosjektering

Slidre Bygg og Prosjektering AS

Planlegger, tegner, dimensjonerer og bygger komplette hus og hytter samt driftsbygninger innen landbruket i Valdres.
Les mer..
FG Bygg i Bagn i Valdres

FG Bygg AS

FG Bygg AS i Bagn i Valdres kan hjelpe deg med de fleste oppdrag knytte til snekker og tømrerarbeid, samt mur og flislegging.
Les mer..
Grindaheim Bygg & Restaurering Bøye Kvale logo

Grindaheim Bygg & Restaurering

Tømrermester i Vang i Valdres som kan hjelpe med alt av snekker- og tømrerarbeid. Nybygg, tilbygg, restaurering, garasje, grunnmurer osv.
Les mer..
Peis som er murt av Valdres Murerforretning AS

Valdres Murerforretning AS

Har ansatte med ulik kompetanse og kan hjelpe deg med de fleste oppdrag innen mur, tømrer, flis og naturstein.
Les mer..
Hambro Bygg AS

Hambro Bygg AS

Byggmester og snekker på Vaset som hjelper deg med hele byggeprosessen. Alt innen oppføring og restaurering av bygg.
Les mer..
Valdres Laft feat image

Valdres Laft

Snekker- og tømrerbedrift i Reinli i Valdres som har spesialisert seg på rehabilitering og bygging av laftebygg. Drives av Håkon Hjelleset.
Les mer..
Jotun Bygg feat

Jotun Bygg AS

Tømrerbedrift i Vang i Valdres med lang erfaring. Tømrer og betongarbeid, i tillegg til salg av arbeidsklær fra Blåkläder
Les mer..
Jevne Bygg AS i Vang i Valdres

Jevne Bygg AS

Jevne Bygg AS hjelper deg med alt fra nybygg, tilbygg, rehabilitering, veiledning og tredjepartskontroll. Våre kunder er både bedrifter og privatfolk i Valdres, og da stort sett i Vang.
Les mer..
Byggmester Terje Rogne AS feat image

Byggmester Terje Rogne AS

Tømrerbedrift med mesterbrev i Øystre Slidre som kan hjelpe deg med det meste innen snekker- og tømrerarbeid, i tillegg til mur og flislegging
Les mer..
Haugrudbygg, nøkkelferdige hytter og hyttetomter Vaset

Haugrudbygg AS

Totalentreprenør innen tømrerfaget og tar alle typer oppdrag. Tilbyr bl.a. nøkkelferdige hytter og hyttetomter Vaset.
Les mer..
Tømrer Knut Jørstad feat

Tømrer Knut Jørstad

Tømrer Knut Jørstad fra Rogne i Valdres kan hjelpe deg med alt av snekker- og tømrerarbeid i Valdres, med Øystre Slidre som viktigste arbeidsområde.
Les mer..
Bygningstekniker Frode Bertelrud feat image

Bygningstekniker Frode Bertelrud AS

Lokalisert i Bagn i Sør-Aurdal og tilbyr det meste innen snekker og tømrerarbeid, samt hytteservice, gravearbeid, grusing og massetransport
Les mer..
Sælid Bygg AS logo og feat image

Sælid Bygg AS

Med fokus på kvalitet og tett samarbeid med tiltakshaver, er vårt mål å levere kostnadsriktige, effektive og dynamiske bygninger og bygningsarbeider.
Les mer..
Kollstad Bygg AS i Øystre Slidre i valdres

Kollstad Bygg AS

Tømrerfirma i Rogne i Øystre Slidre som kan hjelpe deg med det meste innen snekker- og tømrerfaget.
Les mer..

Stavadalen Holding AS

Stavadalen Holding tilbyr et bredt spekter av tjenester knyttet til eiendomsutvikling i Stavadalen i Sør-Aurdal. Salg av hytter og hyttetomter, hytteservice, bygg og anlegg
Les mer..
Aurdal Bygg og Haandverk feat image

Aurdal Bygg og Haandverk AS

Allsidig håndverker i Aurdal som utfører oppdrag innen de fleste håndverksgrener- både moderne bygg og tradisjonsbygg som stein og laft. Samt hytteservice på Aurdalsåsen.
Les mer..
Ove Gunnar Viken feat image

Byggmester Ove Gunnar Viken

30 års erfaring i faget og er et naturlig valg hvis kvalitet og kompetanse er viktig for deg. Hus, hytte, laft, flis, mur og puss
Les mer..
Ygna Hus og hytter feat image

Ygna Hus og Hytteservice AS

Ygna Hus og Hytteservice AS i Rogne tilbyr et variert spekter av tjenester innen snekker-/tømrerfaget og hytteservice i Øystre Slidre
Les mer..
Ola Veltun logo

Ola Veltun

Ola Veltun i Rogne tar på seg de fleste oppdrag som retter seg mot snekker- og tømrerarbeid i Nord-Aurdal, Vestre Slidre og Øystre Slidre
Les mer..

Send this to friend